David Ramos/Getty Images
JEDAN - JEDINI - NAJVEĆI

IZ BARCELONE STIGAO ODGOVOR KOJI ČEKAMO GODINAMA Evo koliko milijuna 'stvarno' vrijedi njegovo veličanstvo - Leo Messi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2017. 17:26

Leo Messi još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, a u katalonskom klubu ovih su dana došli na novu nevjerojatnu ideju kako osigurati ostanak megazvijezde koja je obilježila cijelu jednu nogometnu eru.

Argentinskom majstoru ugovor istječe sljedećeg ljeta, najbogatiji klubovi svijeta već stoje u redu (posljednjih dana aktualna je navodna ponuda Manchester Cityja od 400 milijuna eura), pa su u Barceloni odlučili napraviti sve kako bi zadržali igrača koji je ikona i sinonim kluba.

Osim zapanjujuće plaće od čak 550.000 eura tjedno, 30-godišnji Messi bi samo za novi potpis dobio i bonus od 88 milijuna eura, što bi bio apsolutni rekord u svijetu nogometa.

Ukupno, za četverogodišnji ugovor uz spomenuti bonus, Messi bi dobio oko 203 milijuna eura, što bi bio drugi najveći posao u povijesti nogometa. Prvi i dalje ostaje već opjevani transfer Neymara u PSG za 222 milijuna eura.

Španjolski mediji javljaju kako je Barcelona spremna otići i korak dalje - klub je navodno spreman prodati ime stadiona stadiona Nou Campa za sljedeću sezonu i tako osigurati novac potreban za operaciju koja se već sada pretvara u najzahtjevniji nogometni posao svih vremena.

Linker
17. travanj 2024 22:34