REUTERS/Kacper Pempel / REUTERS
NEVIĐENI TALENT

IZLUDIO TALIJANE, POSRAMIO NIJEMCE, A NAJTUŽNIJI SU OSTALI ENGLEZI Mogli su ga dovesti za 'kikiriki', a danas bi ih ta priča koštala čak 10 puta više

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2017. 01:06

Nogometaš španjolske nogometne reprezentacije i član Atletico Madrida, Saul Niguez briljira na Europskom prvenstvu do 21 godine, a njegov hat-trick protiv Italije je pravo malo remek-djelo.

Ovaj mladi 22-godišnji veznjak se nakon sjajnih partija, što u dresu reprezentacije, a što u onom klupskom našao na meti brojnih europskih velikana. Mediji u Španjolskoj navode kako su za njegove usluge zainteresirani u Berceloni koja bi ga svim silama željela dovesti na Nou Camp.

Ipak, izgleda kako ovaj sjajni nogometaš nije pretjerano sklon takvoj opciji, a osim Katalonaca i jednom engleskom nogometnom divu može biti žao što ga prije nekoliko godina nisu doveli u svoje redove kada je za to imao priliku.

Naime, 2014. godine mladi Niguez bio je na meti Manchester Uniteda koji je sezonu ranije odrađivao posudbu u Rayo Vallecanu. Tada je bio ponuđen 'crvenim vragovima', ali na Old Traffordu su procjenili kako im nije interesantan. Te 2014. godine njegova je vrijednost bila oko 7.5 milijuna eura, dok mu se cijena u samo tri godine popela do vrtoglavih 70 milijuna eura koliko traže danas u Atleticu.

Jedan od najupečatljivijih poteza mladog Nigueza bio je kada je u utakmici Lige prvaka u fantastičnom slalomu nanizao nekoliko nogometaša Bayerna i u konačnici postigao pogodak. Već tada se vidjelo kako je riječ o vrhunskom majstoru.

Linker
24. travanj 2024 12:19