Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
NEUSPJELA AVANTURA

JEDAN OD NAJBRŽIH IGRAČA DINAMA U OVOME DESETLJEĆU EKSPRESNO NAPUŠTA MAKSIMIR Slavni klub ponudio milijun eura za 'Sina vjetra'!

POVRATAK DOMA Brazilac se vraća na južnoamerički kontinet
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. srpanj 2017. 16:41

Kao što su Sportske novosti početkom ovoga tjedna najavile, 21-godišnji Marcos Guilherme više neće igrati u Dinamu i vraća se u Brazil! Novi klub momka koji je ove zime stigao u plavi dom je Sao Paulo, a nesuđeno pojačanje Modrih u svoju domovinu leti već danas, sutra ili najkasnije prekosutra!

Logična opcija

Trenutačno se sređuju posljednji detalji njegova napuštanja Maksimira. Malo je zapelo s Brazilskim nogometnim savezom, neki administrativni detalji, ali trebalo bi, tako nas uvjeravaju, sve biti u redu.

Imao je Guilherme ugovor o posudbi s Dinamom do ljeta iduće godine, ali svi su shvatili da ne treba čekati tako dugo. Modri su zaključili da neće otkupiti ugovor Guilhermea od Atletica Paranaensea, a to znači da nisu zadovoljni Brazilcem koji se očito nije snašao. Guilherme također nije bio zadovoljan svojim statusom u klubu, pa je onda razlaz bio jedina moguća i logična opcija.

Tako je, eto, nastavljena čistka maksimirske svlačionice, u Dinamu su odlučili da nema smisla plaćati igrače koji na adekvatan način ne doprinose momčadi ili na koje se u budućnosti ozbiljno ne računa. Nakon Sammira, Schildenfelda, Goncala, Machada i Šituma, s plave pozornice nestao je i Guilherme, čovjek koji je najavljen kao veliko i atraktivno pojačanje. Modri su ga Atleticu Paranaenseu platili milijun eura, a plaća mu je iznosila oko 600.000 eura.

Kako su nas izvijestili u klubu, Dinamo će vratiti svoje ulaganje, uloženih milijun eura dobit će od Sao Paola, a naravno, riješit će se i dosta velike plaće bivšeg mladog brazilskog reprezentativca. Tako je za maksimirski klub na kraju sve dobro ispalo, nisu doživjeli financijski promašaj.

Premalo šansi

Druga je sad stvar je li bivši trener Ivajlo Petev adekvatno iskoristio Guilhermea… Naime, kad pogledate statistiku, mladi Brazilac nikad nije niti dobio neku veliku, pravu priliku.

Ni u jednoj utakmici za Dinamo nije igrao svih 90 minuta (!?), na njih pet u HNL-u bio je starter, ali je izlazio prije kraja. Tko zna, da je dobio 5-6 utakmica u kontinuitetu, možda bi priča bila drukčija...

Makar, u onom vremenu koje je proveo na terenu nije pokazivao bogzna što, bio je skroz nedorečen. Odlazi iz Dinama, a izgleda da zapravo i ne znamo kakav je to nogometaš. Vidjet ćemo kad zaigra za Sao Paulo.

Linker
22. travanj 2024 21:37