Lars Baron/Getty Images / Getty Images
E, TO JE MOĆ

JEDAN OD RIJETKIH KOJI MOŽE BIRATI GDJE ĆE IGRATI Svi prate gdje će završiti jedan od najboljih napadača svijeta, PSG i Milan prvi u redu

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. lipanj 2017. 10:15

Gdje će sljedeće sezone igrati Pierre Emerick Aubameyang? Najbolji strijelac Bundeslige ima ugovor s Borussijom Dortmund do ljeta 2020., međutim, svima je bilo jasno kako ga neće ispuniti do kraja.

Prekjučer je napunio 28 godina i krajnji je trenutak za još jedan veliki transfer u kojem bi zaradili on, ali i klub.

Od kraja prvenstva Gabonca su selili u Pariz, navodno mu je PSG nudio čak 14 milijuna eura godišnje plaće, ali od te priče neće biti ništa.

Parižani su se, naime, povukli iz pregovora, pa su u prvi plan izbili Kinezi, točnije novi prvoligaš Tianjin, kojem je 70 milijuna eura odštete ipak previše, jer bi po novom zakonu kojeg su donijele kineske vlasti na taj iznos morali platiti istu svotu poreza.

Nakon te dvije odbijenice, u prvi plan izbili su Milan, koji se želi vratiti na stazu uspjeha te Liverpool.

Jürgen Klopp je 2013. godine doveo Aubameyanga u Borussiju, kod njega je Gabonac postao jedan od najboljih napadača u Europi.

Football Soccer - Eintracht Frankfurt v Borussia Dortmund - DFB-Pokal Final - Olympic Stadium, Berlin, Germany - 27/5/17 Borussia Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates scoring their second goal  Reuters / Michael Dalder Livepic - RTX37XFE
Reuters / Michael Dalder Livepic

- On je imao veliki utjecaj na razvoj moje karijere, uvijek ću mu biti zahvalan - jednom je rekao Aubameyang o Kloppu.

Sada bi se njihovi putovi mogli ponovno spojiti na Anfieldu. Redsi trebaju pojačanja, nakon odlaska Suareza u Barcelonu nemaju pravog strijelca, u Aubameyangu bi ga mogli dobiti.

Klopp je spreman platiti traženu odštetu, ali prvo se mora riješiti ‘balasta’. Nekakav plan je prodati Mamadoua Sakha, Lazara Markovića i Alberta Morena, na njima se želi uprihoditi spomenutih 70 milijuna eura. Teško, ali ovih dana svjedočimo eksploziji cijena i to na koncu možda i nije nemoguća misija.

Dok se sve ne rasplete, Aubameyang uživa na odmoru u svojoj vili u Los Angelesu. U posjet mu je stigao bivši suigrač Mats Hummels, sada član Bayerna. Navijači Borussije ne moraju se bojati, Hummels je stigao na rođendansku zabavu, a ne vrbovati negdašnjeg suigrača.

Inače, Aubameyang je izrijekom rekao kako nikada neće u Bayern, a to je ovih dana ponovio i Christian Pulisic.

- Ne, nikada neću zaigrati u Bayernu, uostalom, sada igram u dvije velike momčadi, SAD-u i Borussiji, i ne vidim razloga za odlazak - rekao je američki reprezentativac hrvatskih korijena.

Linker
19. travanj 2024 12:00