REUTERS
STO RAZLIČITIH VERZIJA

JESU LI IGRAČI BOJKOTIRALI SLAVENA BILIĆA? Evo što je za SN otkrio Nikola Jurčević, neposredno prije smjene hrvatske ekipe u Londonu!

Razgovor je obavljen u nedjelju, dan uoči smjene Slavena Bilića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2017. 09:18

Mobitel je zvonio onako engleski, bila je nedjelja nešto iza podneva, kriza na vrhuncu. Međutim, Nikola Jurčević bez problema se javio, nema skrivanja, neki bi možda odabrali drukčiji način. No, on je odmah nakon pozdrava krenuo ‘u glavu’.

- Znam zašto zovete, ali nemam nikakvih službenih informacija. Otprilike, kao i svi, znam ono što piše u medijima, ništa više od toga - rekao je pomoćnik Slavena Bilića u West Hamu.

Nema ništa službeno, znači li da ima štogod neslužbenog?

- Ma ne, kažem, samo to što čitam po medijima. Dakle, do ovog trenutka dok razgovaram s vama, nama nitko nije ništa rekao niti s nama pričao. Sad je reprezentativna stanka, imamo koji dan odmora, hoće li se nešto promijeniti, ne znam. Zasad, nikakvih novosti nema.

Sve je više napisa da Slaven Bilić neće više biti menadžer West Hama, da je težak (1:4) poraz prelio čašu. Javljaju se mnogi kritičari, ugledni i neugledni, među njima i bivši menadžer West Hama, čovjek kojega je Bilić naslijedio na klupi, Sam Allardyce.

- Nisam iznenađen glasinama o Bilićevoj smjeni jer West Ham nije dobar. Mislim da su se igrači pogubili zbog konstantnih promjena. A i mislim da ih Bilić nije dobro trenirao - nije štedio Bilića njegov prethodnik.

Britain Football Soccer - Southampton v West Ham United - Premier League - St Mary's Stadium - 4/2/17 West Ham United manager Slaven Bilic  Reuters / Dylan Martinez Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Dylan Martinez Livepic

Moyes u igri

Jedna od neslužbenih informacija koja sve više zauzima eter jest ona koja predstavlja Davida Moyesa kao novog menadžera Čekićara. Sigurni smo da u takvoj atmosferi, kad je svaka utakmica presudna, kad se nakon svakog pogotka suparnika traži promjena na klupi, nije baš lako raditi i fokusirati se samo na teren?

- Svakako nije idealno, ali nama je već dulje vrijeme tako pa smo se i naviknuli. Naučiš živjeti s time i tim pritiskom. Koji je opet porastao nakon tog nesretnog gola koji smo od Crystal Palacea primili u zadnjim sekundama i koji nam je odnio dva boda. S tom pobjedom bilo bi sve ljepše, svjetlije, jer smo u Liga kupu pobijedili Tottenham, s dvije pobjede zaredom imali bismo veći kredit i mir. Sam po sebi poraz od Liverpoola, koliko god bio težak, nije neka senzacija, no činjenica jest da imamo bodova manje od svih i svačijih očekivanja.

Jesu li možda igrači promijenili odnos prema Biliću i stožeru nakon tih napisa i glasina da je on bivši i da im dolazi novi trener?

- Nismo to osjetili. Sigurno da je svima u podsvijesti ta priča, da postoji pritisak i da nije lako isključiti se i praviti se da je sve u najboljem redu i da to ne utječe i na igrače. Ali, daleko od toga da su oni promijenili svoj odnos prema Slavenu i nama, da netko nekoga bojkotira ili da vlada neka anarhija, loša atmosfera. Naprotiv, baš bih to izdvojio kao pozitivnu stvar u ovoj situaciji, igrači daju svoj maksimum, profesionalizam je na najvišoj razini, doista im se po tom pitanju nema što prigovoriti. Svatko radi svoj posao, nema odstupanja i popuštanja, ali isto tako, da je sve optimalno, nije.

Očekivali više

U redu, službenog očitovanja dok smo pričali još nije bilo, ali kakav je osjećaj? Hoće li Bilić, Jurčević i suradnici voditi idući trening, hoće li se nakon dva-tri dana odmora vratiti na teren i nastaviti posao, hoće li sjediti na klupi protiv Watforda?

- Na to pitanje u ovom trenutku ne mogu decidirano odogovoriti. Ni da hoćemo, niti da nećemo. Sve opcije su otvorene, ponavljam, do sad ni s kim u klubu na tu temu nismo razgovarali. Kao što nije točno da su pred nas bili stavljani neki ultimatumi, ne dobijete li ovo, izgubite li ono, morate pobijediti ove dvije... Ne, nije to tako, ali da smo svi nezadovoljni rezultatima, to je normalno. I mi, i navijači i ljudi u klubu, definitivno, očekivali smo imati više bodova. I realni smo, potpuno, nogomet je takav, moraš uvijek biti spreman na sve, tako smo i mi spremni na sve rasplete. Što će biti, vidjet ćemo - zaključio je Jurčević.

Cresswell: Mi igrači iznevjerili smo trenera Bilića, svaki od nas

Nakon visokog poraza od Liverpoola, medijima se obratio West Hamov lijevi bočni Aaron Cresswell.

- Teško je ovo prihvatiti, jednostavno to nije dovoljno dobro. Sad imamo dvotjednu stanku u kojoj se moramo posvetiti treninzima i ispraviti stvari. Samopouzdanje je nisko, nije lako biti na začelju ljestvice. Vidjeli smo da navijači napuštaju stadion prije kraja, to je bilo zbog načina na koji igramo. Vremena su teška, moramo srediti taj nered - rekao je Cresswell, koji je na pitanje jesu li igrači iznevjerili Bilića rekao:

- Definitivno, svaki od nas. Ne igramo dovoljno dobro kao momčad. Moramo olakšati pritisak na šefa i na nas same. (gčm)

Linker
20. travanj 2024 02:29