reuters
NEDOSTAJAT ĆE NOVCA

KAKO BI RONALDOV POVRATAK U UNITED MOGAO POKVARITI PRIČU HRVATIMA Sve je već bilo spremno za transfer zvijezde Vatrenih, a onda je CR7 okrenuo ploču

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 18. lipanj 2017. 16:50

Posljednjih tjedana sportske rubrike europskih medija ispunjavaju brojne informacije i špekulacije o transferima koji bi se mogli dogoditi ovog ljeta. Jedna od priča koja je izazvala najviše zanimanja kod nas je ona o mogućem odlasku Ivana Perišića iz Intera u Manchester United.

Nije tajna da Unitedov menadžer Jose Mourinho cijeni kvalitete krilnog napadača Vatrenih te da je spreman za njegovo dovođenje izdvojiti velik novac, uostalom, zbog njega je bio u Zagrebu uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo s Ukrajinom u ožujku.

Međutim, eventualni povratak Cristiana Ronalda u Manchester United mogao bi ugroziti Perišićev transfer. Ne samo zbog toga što njih dvojica zapravo igraju na sličnim pozicijama, nego još više zbog financijskog aspekta cijele priče. Crveni vragovi bi za Ronalda sigurno morali platiti odštetu veću od (minimalno) 100 milijuna eura, a u tom slučaju možda ne bi mogli potrošiti još 40-50 milijuna za Perišića, između ostalog i zbog UEFA-inog financijskog fair-playa.

S Old Traffordom je povezivan i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović, no Ronaldov transfer možda bi i njemu spustio rampu za eventualni prijelaz na Old Trafford.

Linker
26. travanj 2024 12:41