Gabriele Maltinti/Getty Images
NAPOKON I SLUŽBENI TRANSFER

KALINIĆEV DAN U MILANU Hrvatski napadač potpisuje ugovor života: Na San Siru ga čeka legendarna Ševčenkova sedmica

Potpis Nikole Kalinića za Milan samo je pitanje trenutka. Hrvatskog napadača tek minute dijele od toga da postane novi član talijanskog giganta.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 14:08

Nikola Kalinić danas bi i službeno trebao postati novi igrač Milana, čime bi ispunio svoj dječački san. Jučerašnji dan hrvatski reprezentativni napadač proveo je u Milanu, gdje je obavljao liječničke preglede u očekivanju potpisa ugovora s Rossonerima. Kako su izvijestili talijanski mediji, Milan će Fiorentini platiti pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu, a potom će otkupiti Kalinićev ugovor za 20 milijuna eura.

Pojavila se i varijanta o posudbi vrijednoj 10 milijuna te kasnijem otkupu po cijeni od 15 milijuna, no to su već nijanse koje nisu presudne, jer cijena 29-godišnjeg hrvatskog napadača definitivno iznosi 25 milijuna eura. Pregovori su trajali nekoliko mjeseci, Fiorentina ga je bila voljna prodati za odgovarajući iznos, a on sam želio je baš na San Siro. Na njegovom je dolasku inzistirao trener Vincenzo Montella, koji ga odlično poznaje iz zajedničkih dana u Firenci.

Poznato je da je Kalinić nedavno imao vrlo primamljive ponude iz Kine. Naravno, one su bile atraktivne u financijskom smislu, jer mogao je tamo zaraditi pravo bogatstvo, ali ih je u više navrata odbijao, jer je želio igrati ozbiljan nogomet u jakoj i kvalitetnoj ligi. Nije Kalinić uspio potpuno ‘pobjeći’ od Kine, jer Silvio Berlusconi nedavno je svoj vlasnički udio u klubu prodao upravo Kinezima, ali u ovoj priči to je ipak sporedna stvar.

Talijanski su mediji s velikom pozornošću jučer pratili svaki Kalinićev korak u Milanu. Hrvatski golgeter proveo je noć u hotelu Westin Palace, a u 7.45 stigao je u kliniku La Madonnina gdje je obavio liječničke preglede.

- Sretan? Da, da!

Bile su to jedine Nikoline riječi okupljenim reporterima koji su ga čekali ispred klinike. Naravno, unutra nisu mogli, ali jest službeni Milanov snimatelj, koji je zabilježio njegov dolazak u prostorije klinike. Pregledi su potrajali gotovo do podneva, kad je Kalinić napustio kliniku, te je otišao u Milanov trening-centar kako bi prošao i fitness testove. Očekuje se da će ugovor potpisati tijekom današnjeg dana.

Danas 29-godišnji Solinjanin je Hajdukovo dijete, ali prije prave prilike na Poljudu morao je proći dokazivanja na posudbama u Istri i Šibeniku. Potom se dokazao i u bijelom dresu, a 2009. je otišao u Blackburn u transferu teškom sedam milijuna eura. Englezi su ga prodali u Ukrajinu, u Dnjipru je bio do 2015. godine kad prelazi u Fiorentinu. Za Viole je u dvije sezone ukupno postigao 33 pogotka te upisao 11 asistencija u 84 nastupa, a ujedno je dobro upoznao talijanski nogomet.

Treba naglasiti da je Milan u ovom prijelaznom roku bio zainteresiran i za nekoliko drugih napadača, ali njihovo se dovođenje ispostavilo nemogućim. Torino nije htio prodati Andreu Belottija, kao ni Borussia Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga. Prije Kalinićeva transfera, na pojačanja je milanski klub dosad potrošio čak 190 milijuna eura.

- U velikim momčadima imate tri centralna napadača. Mi imamo mladog Curtonea koji jako napreduje, Andre Silva je već sazrio, a Nikola Kalinić je najiskusniji od njih. Imat će prostora i pokazat će koliko vrijedi - najavio je trener Montella.

Kroničari talijanske lige hvale Kalinića kao napadača koji otvara prostor i radi za momčad, osim što postiže pogotke. Smatraju da će se idealno uklopiti u Milanovu igru, napominju da može igrati u više sustava te da je upravo on karika koja nedostaje u obnovljenoj momčadi Rossonera. Što se tiče broja na dresu, devetka je zauzeta, pa se očekuje da će uzeti sedmicu, koju je nosio i veliki Andrij Ševčenko...

Linker
24. travanj 2024 18:59