Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BIO BI TO FANTASTIČAN POSAO

KAPETAN DINAMA O TRANSFERU U SLAVNI EUROPSKI KLUB Postojao je interes, ali ostao sam. Ne smijem se time zamarati...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. rujan 2017. 17:30

Domagoj Antolić, kao kapetan aktualne momčadi, nazočio je svečanosti u čast generaciji 1967. Slušao je o velikim uspjesima, fantastičnim brojkama, velikoj momčadi. Naravno da malo zastane knedla u grlu.

- Nisam znao za sve te brojke i podatke, stvarno su impresivni. Teško da će se ikad ponoviti. Ali, nadam se da ćemo se vratiti na taj put, biti na tom tragu i da ćemo se opet približiti europskoj razini.

Ove jeseni sigurno ne. Maksimir iščekuje nedjeljnu utakmicu protiv Rudeša, lani se u ovo doba pripremao za srazove s Lyonom, Sevillom, Juventusom, sad je realnost HNL, teški travnjaci, prazni stadioni.

- Ove godine je Europa izostala i to je neuspjeh za nas, ali nema plakanja. To je naša realnost, moramo se s time pomiriti. Mi smo profesionalci, lani smo igrali protiv tih velikih klubova, sad nam je ostao HNL. Ali, jedino preko HNL-a možeš doći do Juventusa ili Seville, moramo pobjeđivati u tim utakmicama da bismo opet igrali Ligu prvaka. Nema drugog načina da opet igramo te dvoboje, osim da budemo prvaci. Zato, potpuno smo usredotočeni na iduće protivnike, prije svih Rudeš.

Kad smo već kod ‘67., atmosfera je također daleko od tadašnje, kako uopće igrati u takvom okruženju, kako vratiti bolje ozračje?

- Nema euforije kao 1967., to je točno. Mi igrači moramo pokušati svojom igrom i rezultatima privući navijače. Nema drugačije, dat ćemo sve od sebe.

Prijelazni rok je završio, a Domagoj Antolić ostao je u Dinamu? Pričalo se o interesu Panathinaikosa, je li se tu što događalo?

- Postojao je interes, ali ostao sam. Ne smijem se time zamarati, igrač sam Dinama, sve misli su mi uprte u Dinamo.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Na fotografiji: Domagoj Antolic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

Realnost nam je HNL

Ipak, generacija je gotovo kompletna otišla, samo je kapetan ostao?

- Dobro, vratio se Ademi, on je samo godinu mlađi, ha-ha. Da, ostao sam jedini, na meni je da pokušam što bolje usmjeriti mlade igrače i povesti momčad ka novom naslovu prvaka.

Je li mu palo kad na pamet da bi mogao završiti karijeru u Dinamu, da neće nikad otići iz Maksimira?

- Tek mi je 27 godina, ne idem tako daleko, ne razmišljam hoću li karijeru završiti u Dinamu. U ovom trenutku to mi je teško zamisliti, ali, vidjet ćemo.

Otišao je Junior Fernandes, iznenađujuće, koliko je Dinamo sad dodatno oslabljen?

- Iznenađujuće je otišao, nismo ni mi znali do dana kad nam je rekao da ide. Junior je igrač igrač koji je riješio dosta utakmica na početku sezone, bio je prevaga. Ali imamo dosta kvalitetne zamjene i siguran sam da ćemo nastaviti u istom, pobjedničkom ritmu.

Treba raditi s mlađim dečkima, čemu ih najviše treba učiti?

- Treba ih usmjeravati u igri i izvan terena, u nekim situacijama ih i smirivati, imaju preveliku želju, možda je i to bio naš problem u Europi, izgorjeli su u toj želji. Mi tu možemo napraviti najveći pomak, stjecanjem iskustva u HNL-u svi oni mogu postati pravi igrači. Imamo jako puno dobrih mladih igrača, treba ih izvesti na pravi put.

A kako se sad pripremati na te utakmice. Nije da nekoga podcjenjujemo ali slijede Rudeš, Inter, Cibalia, Istra, tek tada dolaze prave utakmice, tri derbija, Osijek, Hajduk i Rijeka?

- Velim, HNL nam je realnost, nemamo alternativu. Gledamo utakmicu po utakmicu, sve analiziramo, svima pridajemo jednaku pažnju, maksimalno smo posvećeni tim susretima. Plan nam je pobijediti iduće četiri utakmice i dati u njima sve od sebe, dobiti zamah za te tri utakmice, ta tri derbija. I onda pobijediti te tri utakmice i odmaknuti na ljestvici. Tako bi nekako to trebalo izgledati.

Rijeka i Hajduk najveći su rivali u toj utrci. Hajduk je ostao bez Vlašića, Rijeka će se umoriti u Europi, koliko je to dobra vijest za Dinamo?

- Odlazak Vlašića je velik udarac za Hajduk. Bio je nositelj igre na početku sezonu, Bijeli će ga vrlo teško nadomjestiti. Rijeka će se, pak, fizički i psihički jako iscrpjeti, teško će biti igrati svaka tri dana utakmicu. Znamo mi kako je to, umoriš se, moraš uistinu imati širinu.

Jedino, Rijeka je dobila Pavičića, često je bio baš Antolićev partner u sredini terena?

- Paveka dobro poznajem, bit će pojačanje za Rijeku! Ali, mislim da nismo puno igrali zajedno, čak i manje nego što se možda čini na prvi pogled. U svakom slučaju jako dobar igrač, sigurno će Rijeci dobro doći.

FOTO HNK Rijeka Facebook Screenshot

Linker
16. travanj 2024 09:03