Foto: Tom Dubravec / CROPIX
SVE JE BILO BLIZU DOGOVORA

KAPETAN HAJDUKA OSTAJE NA POLJUDU! Šef obrane imao bi četiri puta veću plaću i osiguranu egzistenciju, ali ostao je jedan važan detalj...

Hajduk nije prihvatio ponudu Göztepea za kapetana Hajduk Zorana Nižića i turski prvoligaš se okrenuo drugim opcijama, među kojima je i angažman Filipa Helandera iz Bologne.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 19:23

U subotu kasno navečer nastavljeni su pregovori oko odlaska 27-godišnjeg Zorana Nižića u Göztepe. Kapetan Hajduka na stolu ima konkretnu ponudu koja mu za trogodišnji ugovor jamči 500.000 eura po sezoni, a pritom je i Hajduk došao do svog milijuna eura odštete.

Premda Nižić u svom ugovoru ima i 20 % iznosa odštete, što bi u ovom slučaju značilo čitavih 200.000 eura, njegov “dio kolača” se ne spominje, jer očito je kapetan spreman Hajduku oprostiti svoj udjel u odšteti. Međutim, unatoč svim poznatim činjenicama, dogovor još nije postignut. Razlog nije financijska strana, jer u ovom poslu i Hajduk i Nižić imaju dobru korist.

Kapetan Bijelih bi dosegnuo četiri puta veća primanja od ovoga što trenutačno zarađuje u Hajduku (120.000 eura), ali kako s Bijelima razgovara bez menadžera, tako se kapetan sam bori do svog cilja i za sada nije uspio dogovoriti odlazak.

Hajduk čeka finalizaciju transfera Vlašića (vijest bi trebala biti objavljena tijekom utorka), pa tek onda pune blagajne počinje kalkulacija glede ostalih transfera. Uvijek je lakše razmišljati kad si sit, “nahranjen”, ali vrijeme prolazi. Do kraja mercata još su samo tri dana, a Turci čekaju već od kraja srpnja. Uporno žele Nižića, povećavaju odštetu, no turski portal Sportx objavio je prošlog vikenda kako “Hajduk traži 2 milijuna, a već je dogovoreno 1 milijun”.

Ali, bez obzira na sve svote koje se spominju u trokutu Nižić - Göztepe - Hajduk, očito je Vlašićev transfer bio ključ priče glede odlaska kapetana. Odlaskom Vlašića, nema ni potrebe prodavati stožernog igrača obrane, iako je svima jasno da je upitno hoće li se Nižiću u bliskoj budućnosti pružiti ovakva prigoda za osiguranje egzistencije.

Hajduk nije prihvatio ponudu!

Hajduk nije prihvatio ponudu Göztepea za kapetana Hajduk Zorana Nižića i turski prvoligaš se okrenuo drugim opcijama, među kojima je i angažman Filipa Helandera iz Bologne.

Helander je 24-godišnji švedski stoper koji je prošle sezone u Bologni bio na posudbi iz Verone, a ovog ljeta Bologna je za 2 milijuna eura otkupila njegov ugovor. Stoper koji je nogomet započeo u Malmöu, afirmirao se u Italiji, pa sada Bologna traži 2,5 milijuna eura, a Turci pokušavaju smanjiti odštetu za 192 centimetra visokog obrambenog igrača, piše turski list Hurriyet.

Linker
23. travanj 2024 12:26