Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
PIŠE MARCA

'KOVAČIĆEV RECEPT' JE KLJUČ ZA RJEŠAVANJE KRIZE U REAL MADRIDU Španjolci uvjereni: Zidane će na Ronaldu primijeniti istu stvar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2017. 01:06

Španjolski sportski dnevnik Marca pronalalizirao je 'slučaj Ronaldo' usporedivši ga s krizama s kojima je Realov trener Zinedine Zidane bio suočen ranije ove sezone. Jedna od njih bila je ona s Mateom Kovačićem, a druga sa Raphaleom Varaneom.

Ubrzo nakon što je u javnost procurila informacija da Cristiano Ronaldo želi napustiti Španjolsku zbog optužbi da je utajio 14.8 milijuna eura poreza, Zidane je nazvao Portugalca i pokušao smiriti situaciju s razgovorom.

"Ono što je jasno je da je Zidane bio suočen s vrlo sličnim stesrnim situacijama i tijekom prošle sezone. I Varane i Kovačić prijetili su narušavanju harmonije momčadi, pa je trener smirio situaciju razumijevanjem za njihovu situaciju", prisjeća se novinar Jose Felix Diaz.

Kovačić je tako stigao u Real na ljeto 2015. godine i iako je igrao više u sezoni 2016/17, izostavljanje u utakmicama Lige prvaka protiv Napolija nije mu sjelo. Dolazak Kovačićevog agenta u Madrid sugerirao je da razmišlja o budućnosti, ali ni trener i uprava nisu mu ponudili mogućnos da ode. Naprotiv, reakcija kluba bila je odlučna: 'Ne postoji mogućnost da Kovačić napusti Real. Slijedit će Zidaneove naredbe i nema druge moguće alternative'.

"Zizou je smirio Kovačića i uvjerio ga da će i dalje nastavljati nastupati, da je u njegovim planovima i da će to i nastaviti biti slučaj", prisjeća se Diaz aludirajući da vjeruje da će isti recept 'smirenog dijaloga' legendarni trener pokušati primjeniti i na Ronaldu.

Linker
20. travanj 2024 10:21