REUTERS
REAL MU JE JEDNOSTAVNO - SUĐEN

KRAJ JEDNE ERE - SLAVNI REALOV 'KOSTOLOMAC' ODLAZI U LEGENDU Zidane vraća 'fantastičnog igrača' koji je kod Nike Kovača triput povećao cijenu!

REAL MADRID Kraljevski klub već pronašao prvo pojačanje za sljedeću sezonu, na Bernabeu stiže igrač iz frankfurtskog Eintrachta
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 26. travanj 2017. 19:08

Španjolski središnji branič Jesus Vallejo, kojeg ove sezone vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, trebao bi biti prvo pojačanje Real Madrida u idućoj sezoni. Vallejo, 20-godišnjak rođen u Zaragozi, na ljeto bi se trebao vratiti s posudbe iz Eintrachta Frankfurta te zamijeniti 34-godišnjeg Portugalca Pepea kojem istječe ugovor 30. lipnja.

Stoper koji bi trebao biti budućnost obrane europskog prvaka, u nedjelju navečer je uživo gledao El Clasico na Santiago Bernabeu. On se, naime, nalazi u rezidenciji sportskog kampa Valdebebas na sjeveru Madrida gdje se pod nadzorom liječnika Real Madrida oporavlja od ozljede zadobivene u srijedu prije tjedan dana na treningu u Frankfurtu. Isti postupak u Madridu je prolazio i nakon ozljede u Berlinu protiv Herthe u veljači.


JESUS VALLEJO _ Real Zaragoza _ Goals, Skills... by FootballAndNothingMore

Ozljeda lijeve noge

Ove sezone ga je Kovač koristio u 25 utakmica omogućivši mu da se dokaže u njemačkoj ligi te uvjeri Zidanea i njegove pomoćnike kako je došao trenutak da se pokaže pod reflektorima najvećih utakmica. Real Madrid ga je bio doveo iz drugoligaša Zaragoze, a kada ga je prošlo ljeto prepustio Kovaču cijena mu je iznosila 3 milijuna eura. Sada vrijedi 8 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

- Ove sezone nisam razgovarao sa Zidaneom no jesam s igračima s kojima sam dijelio klupske prostorije. Iz kluba mi još uvijek nisu ništa rekli vezano za iduću sezonu - rekao je Vallejo prije dva tjedna.


Pepe Animal Fouls by bluemagic2014

Ono što brine stožer u Madridu je ozljeda njegove lijeve noge. Izvan travnjaka bi trebao biti oko šest tjedana i do kraja sezone se neće vraćati u Njemačku. Zasad je upitan njegov nastup na Europskom prvenstvu reprezentacija do 21 godine koje se igra u Poljskoj od 16. do 30 lipnja. Za mladu španjolsku vrstu upisao je sedam nastupa, a ranije je igrao i za mlađe uzraste.

Madridska budućnost

- Gdje se vidim za dva mjeseca? Na Europskom prvenstvu. Za ostalo još uvijek ne znam... Ove sezone sam naporno radio kako bih proveo što više vremena na travnjaku. Siguran sam da će mi ova sezona u Frankfurtu pomoći za ono što me čeka u budućnosti - rekao je.

Real Madrid će u posljednjih pet kola voditi neizvjesnu borbu s Barcelonom za svoj prvi naslov prvaka Španjolske nakon 2012. godine, odbio je govoriti o transferima. Zidane je tijekom posljednjih novinskih konferencija rekao da računa na sve igrače koje trenutno ima ne želeći razgovarati o mogućim odlascima i dolascima.

Pepe je od 2007. odigrao 337 utakmica za Real Madrid no ove sezone samo njih 18. Trenutno je ozlijeđen a stoperski par u El Clasicu činili su Segrio Ramos (31) i Nacho Fernandez (27). Tu je još i francuski reprezentativac Raphael Varane (24). Vallejo bi trebao biti budućnost zadnje linije.

- Od njih još puno moram naučiti - ističe 20-godišnji branič.

Pa ipak, drugi Španjolac i njegov suigrač u Eintrachtu, Omar Mascarell uvjeren je da će već od lipnja imati priliku za to.

- U Njemačkoj svi mislimo da će Vallejo biti u Real Madridu iduće sezone - rekao je Mascarell u razgovoru za novine As.

- Kadgod se otvori ova tema on poludi i odbija govoriti o njoj. No on je spreman za igranje u Real Madridu. Daju li mu priliku dokazat će koliko je dobar.

--------------------------------------------------------------

NIKO KOVAČ: Jesus Vallejo je fantastičan igrač

Prije dolaska u Eintracht 183 centimetara visoki Vallejo odigrao je 54 utakmice za Real Zaragozu no klub je u ljeto 2015. izgubio u finalu doigravanja za ulazak u prvu ligu od Las Palmasa. Tada ga je kupio Real Madrid i ostavio na posudbi u Zaragozi gdje je nastavio igrati u drugoj ligi. Prošlo ljeto je poslan Kovaču na posudbu.

- On je fantastičan igrač - istaknuo je Niko Kovač krajem listopada.

Španjolski mediji ove sezone napominju kako se dokazao u njemačkoj ligi a svojedobno su isticali njegovu brzinu koju je bio pokazao prilikom jednog sustizanja Alena Halilovića koji se u prvom dijelu sezone u dresu HSV-a bio sjurio prema golu Eintrachta no Vallejo ga je bio sustigao i spriječio opasnost.

Linker
18. travanj 2024 11:22