Sanjin Strukic/Cropix / ALL
NIKOME NIJE SVEJEDNO

LEGENDARNI HRVATSKI NAPADAČ KOJI NIKAD NIJE ZAIGRAO ZA VATRENE: 'Što ovo znači za Hrvatsku? To znači da smo strah i trepet za sve!'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 19:41

Saga oko transfera Nikole Kalinića u Milan došla je kraju, hrvatski reprezentativac u popodnevnim satima odrađuje liječniki pregled u Milanu i već danas bi mogao i službeno biti objavljen veliki transfer na San Siru. Povodom toga upitali smo Branka Strupara kako bi s aspekta centarfora prokomentirao ovaj veliki transfer.

- Milan je uvijek bio i bit će veliki klub, zadnje dve godine su bili dosta loši. No, ovo su se ljeto maksimalno pojačali i šlag na kraju je naš Nikola Kalinić. Izuzetno mi je drago zbog njega, zaslužio je svojim igrama u ipak manjem klubu kao što je Fiorentinia ovakav, pravi, transfer. Nadam se da će igrati, to je najvažnije, uistinu je ovo veliki pomak u karijeri - kazao nam je Strupar pa nastavio:

Kad te trener želi

- Kroz cijelu svoju karijeru se dokazivao, puno je bilo skepse kad je odlazio Dnjipro, no i tamo je bio na najvišoj razini, kasnije u Firenci i eto ga sada u sedmerostrukom prvaku Europe.

Ono što je bitno, trener Montella je taj koji ga je izrazito želio u svojoj momčadi.

- Odlično je kad te trener želi, to je bitno za igrača. Montella je bio napadač i zna kako treba pristupiti Kaliniću, on vjeruje da mu hrvatski napadač može donijeti dimenziju više.

U Fiorentini se prilagodio na talijanski nogomet, što onda možemo od njega očekvivati od njega Milanu, hoće li brojke narasti?

- Mislim da hoće jer Milan se pojačao, dosta su stagnirali, a sada pucaju na najviše. Neće se kao prijašnjih godina boriti samo za plasman Europu, već za scudetto i to je sigurno novo za Kalinića, ali uvjeren sam da će se uklopiti.

Dva napadača u dva najveća talijanska kluba (Mandžukić u Juventusu), što to znači za hrvatsku reprezentaciju?

- Tako je, Mandžukić je važna karika u Juventusu, Kalinić će vjerujem također imati takav status na San Siru. Što to znači za hrvatsku reprezentaciju? To znači da smo strah i trepet za sve suparnike i da njihovim izbornicima neće biti lako kad vide da imamo igrače i Barce, Reala, Juventusa, Milana, Intera - zaključio je Strupar.

Linker
18. travanj 2024 00:56