REUTERS/Pierre Albouy
PIŠE MARCA

MONACO RASPRODAO 'POLA MOMČADI', ALI NE DA I NAJVEĆU ZVIJEZDU Španjolci otkrivaju za koliko je francuski prvak spreman prodati Mbappea

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2017. 15:19

Kylian Mpabbe jedan je od najtraženijih nogometaša na nogometnom tržištu ovoga ljeta.

Monacovu zvijezdu traže najbogatiji svjetski klubovi na čelu s Real Madridom, a u Monacu se trude svim silama zadržati ovog sjajnog 18-godišnjaka.

Nakon što su ranije ovog ljeta prodali igrače poput Bernarda Silvu, Tiemouea Bakayoka i Valerea Germaina i zaradili na njima 100 milijuna eura u Monacu se nadaju da bi postavljanjem astronomskog iznosa na Mbappea mogli odvratiti udvarače.

Marca tako piše da je Monaco voljan prodati Mbappea, za odštetu od vrtoglavih 190 milijuna eura.

Nije Real jedini zainteresiran za Mbappea, u redu za njegovim dovođenjem stoji i Manchester City čiji je trener Pep Guardiola impresioniran vještinama 18-godišnjeg Francuza, kao i PSG koji je trenutno svoj fokus više prebacio na Neymara.

S druge strane, Marca piše kako Real skuplja novce za novo rušenje svjetskog rekorda. Jamesa Rodrigueza su posudili Bayernu, a Alvara Moratu prodali Chelseaju za 80 milijuna eura.

Mbappe bi u Manchester Cityju imao puno veću šansu izboriti odmah mjesto u udarnoj postavi, dok bi u Realu vjerojatno bio dio rotacije, barem u startu, s obzirom na nedodirljivi trojac BBC (Bale, Benzema, Ronaldo) u vrhu napada.

Podsjećamo, svjetski rekord kao najbogatiji transfer ikad drži Paul Pogba koji je prošle godine prešao iz Juventusa u Manchesteer United za 105 milijuna eura.

Linker
25. travanj 2024 07:01