Cropix
VIDJELI SMO I VEĆA ČUDA

NA POMOLU NAJKONTROVERZNIJI TRANSFER HRVATSKOG NOGOMETA OVE GODINE Dvije legende Dinama vraćaju se na Maksimir!?

Oko Sammira se nešto kuha, to uopće nije dvojbeno, a svojom izjavom za SN samo je dodatno potaknuo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. prosinac 2016. 14:45

Zvuči kao bomba, kao nevjerojatna priča, ali dima ima, a vatre će nakon Sammirove izjave biti još i više! Sammir je u razgovoru za Sportske novosti kazao da će razmotriti ponudu Dinama, ako ona dođe, bacio je rukavicu svojem bivšem klubu, a ni to nije učinio bez vraga.

Naime, pouzdano znamo da Sammirovo ime spominje u Maksimiru, a dodatnu je iskru zapalila činjenica da su zadnjih dana u Hrvatskoj bili Kinezi, vlasnici Sammirova kluba, da ih je menadžer Andy Bara prošetao Maksimirom, zatim ih odveo i u Gradski vrt i tko zna kamo još. Priča je krenula, iako se Sammir, kako čujemo, zagrijao i za neke ponude iz Brazila.

Međutim, nije u svemu tome zanimljiva samo ta stvar oko Dinama, ima još intrigantnih detalja.

Dakle, već ranije, a pogotovo kad je njegov klub ispao iz kineske Superlige, onako sramežljivo pojavila se ideja da bi Sammir mogao u - Rijeku!

Neformalni su to razgovori, onako “uz kavu”, priznat ćete, zvuči potpuno nemoguće i neizvedivo. Rijeka financijski ne može parirati ni Dinamu, kamoli Kinezima. No, uvijek se vrte neke kombinacije, kako čujemo, Sammir bi mogao ostati u Kini, ali mu je to najmanje željena opcija, povratak u Brazil i Europu, pa i u HNL, puno su izvjesniji i on, pod određenim uvjetima, nije nezainteresiran za povratak.

Rijeka nije u igri

Međutim, čini se da je “ulazak” Rijeke u priču oko Sammira samo blef i da od nje nema ništa, ajmo reći, bila bi rezervna opcija za slučaj da ostale ne upale i da Sammir dođe uz motiv da Rijeci donese naslov.

No, ta opcija pada u vodu ako Dinamo krene u akciju, a čujemo da bi se to moglo dogoditi već ovih dana.

U svakom slučaju, ono što pouzdano znamo, Dinamo nije imun na sve priče oko Sammira, ako bi Modri dodali gas, Sammira bismo opet mogli vidjeti u plavom dresu na proljeće. Za onaj osnovni cilj, naslov prvaka, mogao bi biti prevaga.

Jasno, puno se tu okolnosti mora poklopiti, treba vidjeti kakvi su planovi kineskog kluba, možda će Kinezi tražiti odštetu, koju Dinamo neće htjeti platiti. Hoće li Sammiru možda sletjeti neka zanimljiva ponuda, uostalom, trebamo pričekati ishod derbija i ishod polusezone, nije svejedno hoće Rijeka imati plus šest, plus tri ili plus 10 bodova ispred Modrih, sve to utječe na posao. Ali, budite sigurni, oko Sammira se nešto kuha, to uopće nije dvojbeno, svojom izjavom samo je potaknuo daljnja naklapanja.

Sammir i Eduardo zajedno na proljeće u Dinamu? Dudu je prije nekoliko tjedana najavio mogućnost povratka u Maksimir, uz napomenu kako će puno ovisiti i od odluka čelnih ljudi Šahtara. Možda trenutno zvuči neostvarivo, ali tko zna, vidjeli smo i veća čuda...

INTERVJU SA SAMMIROMN PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
21. travanj 2024 18:49