CROPIX
CIJENA - ČAK 4 MILIJUNA EURA

NA POMOLU SENZACIONALNI POSAO ZA HRVATSKE PRILIKE Novi hrvatski reprezentativac u višemilijunskom transferu odlazi iz šampionske Rijeke!?

ZIMSKI MERCATO Hrvatski lider i turski prvak pri samom kraju pregovora oko Rijekinog reprezentativnog braniča
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. siječanj 2017. 11:26

Rijekin reprezentativni branič Matej Mitrović odlazi u - Bešiktaš!? Informacija nema službenu notu, ne još, ali pregovori su se jako primaknuli svom završetku i mnogo toga ukazuje da će Rijeka u nastavak prvenstva krenuti bez najboljeg središnjeg defenzivca.

Iako s Rujevice nemaju običaje komentirati glasine o transferima, odnosno poslove poput Mitrovićeva odlaska koji se nazirao nakon odlične jeseni garnirane reprezentativnim nastupima, već sama činjenica da je na jučerašnji prijepodnevni upit o interesu Bešiktaša emitirana znakovita poruka “postoji mogućnost”, jasno daje do znanja da se nešto ozbiljno događa.

Vida im bio preskup

Bešiktaš je bio samo jedan od klubova koji je htio Mitrovića, među glasnijim interesentima još su i danas Fenerbahče i Napoli, no gotovo je sigurno da će ovaj dvojac stopersko rješenje morati pronaći mimo Rujevice.

Matej Mitrović nije prvi Hrvat s kojim su u Bešiktašu namjeravali popuniti poziciju središnjeg braniča, prvotni interes bio je za Domagoja Vidu, ali ostao je jaz između onoga što su Turci nudili (navodno oko 4,5 milijuna eura), a Ukrajinci tražili (navodno oko 5,5 milijuna eura). Tu je ušao u igru Matej Mitrović, iznos koji se kreće oko četiri milijuna eura koliko u ovom trenutku na Rujevici cijene Mitrovićeve usluge uklapa se u te gabarite i, po svemu sudeći, umjesto jednog hrvatskog reprezentativca, put Istanbula bi mogao drugi.

Točna procjena

Nije sigurno ni slučajnost što o karijerama Domagoja Vide i Mateja Mitrovića skrbi Ivan Cvjetković, koji je prije nekoliko mjeseci isticao da će, kada se dogodi, Mitrovićev transfer biti jedan od rekordnih kada je riječ o riječkom prvoligašu.

- Došli smo do toga da je Matej bez konkurencije najbolji stoper u HNL-u. Nikada nije nervozan, ima mirnoću i profilirao se u igrača koji pripada visokom razredu europskog nogometa. Ali Matej nije samo vrhunski igrač, nego i vrhunski dečko koji zaslužuje jednog dana otići u vrhunski klub i ostvariti jedan od većih transfera Rijeke - govorio je u listopadu Cvjetković uz napomenu da je puno izgledniji Mitrovićev odlazak na kraju sezone.

Ipak, štošta se promijenilo od listopada. Mitrović je (p)ostao reprezentativac, s Rijekom je uvjerljivo odradio jesenski dio sezone i postalo je kristalno jasno da za 23-godišnjeg braniča neće manjkati interesenata. Pitanje je bilo samo hoće li se zadovoljiti Rijekini uvjeti, no ulaganje u središnjeg braniča koji već sada ima znatno iskustvo, a uz to i enorman prostor za napredak ne može nego biti dobra investicija. Kako za Bešiktaš, tako i za neki drugi klub koji ga je zamijetio. Ranije se spominjao Torino, sada su u igri i Fenerbahče i Napoli, sve klubovi koji odgovaraju Cvjetkovićevoj priči o vrhunskom klubu i visokom razredu europskog nogometa, no Bešiktaš je pred ciljem...

Iz kuta Rijeke nije zanemariva ni njihova platežna moć interesenata. Bešiktaš i Fenerbahče ove sezone nisu puno ulagali, ali njihova platežna moć nije upitna, cilj je do kraja prvenstva dostići Basaksehir na prvom mjestu zbog čega će sigurno biti itekako aktivni u zimskom prijelaznom roku. Ista priča vrijedi i za Napoli koji je jučer platio 18 milijuna eura za 28-godišnjeg napadača Pavolettija iz Genoe koji je jesenas postigao tek tri pogotka u Serie A. Na pozicijama središnjih braniča su dobro popunjeni, ali igraju Ligu prvaka, u Serie A im je ostalo još 19 kola, a na ljeto će teško zadržati Senegalca Kalidoua Koulibalyja koji je na meti najvećih europskih klubova.

Bez titule

- Normalno da će jednog dana doći trenutak za napraviti novi korak u karijeri, ali volio bih prije toga osvojiti naslov prvaka s Rijekom - rekao je nedavno Mitrović koji će, privedu li se zadnji detalji pregovora uspješno kraju, proljetni lov na HNL titulu gledati iz neke inozemne destinacije.

Koliko god mu stalo do titule, transfer u neki od klubova uz koje se usko veže njegovo ime predstavljao bi zasluženi iskorak u njegovoj karijeri.

Linker
19. travanj 2024 20:42