Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
PROFITIRAT ĆE I DINAMO

NA POMOLU STRAŠAN TRANSFER S RUJEVICE Svi su ludi za Andrijaševićem: Otkrivamo tko lovi naj strijelca HNL-a i koliko će se novca sliti u blagajnu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. travanj 2017. 14:08

Sprema se senzacionalni transfer Franka Andrijaševića! Ponude za ljetni prijelazni rok pišu i uskoro šalju Borussia Dortmund, Schalke, Anderlecht, Standard Liege i Malaga! Predstavnici svih tih klubova već mjesecima dolaze na utakmice Rijeke, bili su i na rujevičkom derbiju. Ta informacija stigla nam je iz njemačkih menadžerskih izvora bliskih klubu iz Dortmunda.

Nazvali smo stoga Andyja Baru, zastupnika trenutačno najboljeg igrača i najboljeg strijelca HNL-a. Bara je, inače, jedan od najprobitačnijih hrvatskih nogometnih menadžera, dio grupacije Doyen koja na “lageru” ima mnogo svjetskih nogometnih zvijezda. Na “domaćem terenu”, Bara je osim što je zastupnik Franka Andrijaševića, ujedno i čovjek koji se brine o karijeri Ante Ćorića, Sammira, Danijela Pranjića, Tonija Datkovića, u posljednje vrijeme surađuje s Marcelom Brozovićem i ljudima koji su također uključeni u priču oko hrvatskog reprezentativca i igrača Intera.

- Istina je što ste čuli, postoji zanimanje svih ovih klubova koje ste nabrojili. To su klubovi koji dolaze na sve utakmice Rijeke isključivo zbog njega. Hoće li karijeru nastaviti u nekom od tih klubova? Mislim da hoće, ali neću sad govoriti napamet, treba vidjeti kad dođu ponude, hoće li Rijeka i Franko biti njima zadovoljni, kako će se pregovarati, što će se dogovoriti - kaže Bara.

Veli da se tu nema što posebno kriti, jer je Andrijašević toliko zanimljiv igrač da će ponude sigurno biti izdašne. Međutim, kazuje još nešto.

- Franko ima ponude i kineskih klubova, svih najjačih. Iako je bio vrlo blizu odlasku u Hangzhou Greentown, klub u kojem je igrao Sammir. O tome se pisalo, ali na kraju se izjalovilo. Taj kineski klub htio je dati veliki novac ove zime, golemu odštetu Rijeci i isto takvu plaću Andrijaševiću. Neću sad o ciframa, jer se o tome ne priča, ali recimo da bi tamo za godinu i pol zaradio više novaca nego za pet godina negdje drugdje! Zaista je odbio neviđenu financijsku ponudu, ali želio je ostati do kraja sezone u Rijeci, upravo radi borbe s Dinamom i osvajanja naslova prvaka. Također, i Rijeka ga je željela zadržati, pa se taj transfer, koji je zaista bio financijski izdašan, nije dogodio.

Menadžer sjajnog Andrijaševića dodaje...

- Rijetko se to događa u menadžerskom poslu, koji se ipak vrti oko transfera, što je logično... Ali moram vam kazati da je Andrijaševiću ostanak u Rijeci i osvajanje naslova prvaka bio važniji od bilo kakvog novca! To je stvarno istina, kazao je: “Pustimo transfer, pustimo novac, hoću to odraditi do kraja, mislim da ćemo biti prvaci!”

Bara kaže i ovo...

- Iskreno, prvi put mi se kao menadžeru događa da za nekog igrača imam ponuda baš sa svih strana svijeta. Recimo, prvak Japana Kashima Antlers također želi kupiti Franka, tu su i dva kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata... Sve su to klubovi koji igraju azijsku Ligu prvaka.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Dakle, što je bilo i za očekivati, Andrijašević, najbolji igrač kluba s Rujevice i prvo ime HNL-a igra svoje posljednje utakmice za Rijeku. Nakon ovih devet kola do kraja prvenstva i finala Kupa odlazi, po svemu sudeći, ipak u neki od nabrojenih europskih klubova, po onome što saznajemo, najbliži je Bundesligi i Anderlechtu, ali isto tako, s obzirom na to da Bara posebno dobro surađuje sa španjolskim klubovima svakako treba apostrofirati Malagu.

Transfer između 4 i 7 milijuna eura, Dinamo uzima 50 posto

Po onome što saznajemo, cifra transfera koji bi se trebao zbiti ovog ljeta iznositi će između 4 i 7 milijuna eura! Zašto toliki “razmak” između cifri? Zbog jednostavnog razloga što će dosta toga u pregovorima ovisiti, recimo, o činjenici hoće li Rijeka osvojiti naslov prvaka te hoće li Andrijašević biti najbolji strijelac lige. Jasno je da će tada Frankova strana u pregovorima oko konačne svote imati više aduta u rukavu. Uglavnom, transfer Franka Andrijaševića će, po svemu sudeći, biti drugi najveći u povijesti Rijeke, odmah iz onog Andreja Kramarića koji je iznosio 9 milijuna eura.

Kako kažu u Dinamu, 50 posto od onoga što će uprihoditi Rijeka, trebalo bi završiti u blagajni maksimirskog kluba.

Linker
19. travanj 2024 21:47