CROPIX
VRLO REALNA OPCIJA

NA POMOLU VELIKI POSAO - VATRENI U 28. GODINI PRED TRANSFEROM ŽIVOTA I REKORDNOM PLAĆOM 'Da, gledali su ga u Ligi prvaka i u reprezentaciji'

BEŠIKTAŠ Marijan Mrmić, trener golmana u turskom prvaku, potvrđuje interes za hrvatskog stopera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2017. 10:16

U turskim medijima se pojavila informacija da prvak Bešiktaš kupuje hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu, da je na ime odštete spreman platiti kijevskom Dynamu 7 milijuna eura, a da će Vatreni stoper zarađivati 4 milijuna eura godišnje! Zapravo, turski kolege kažu da je transfer već dogovoren! To bi trebalo značiti da će Hrvatska u velikom turskom klubu imati dva stopera, jer tamo je i Matej Mitrović, koji je zimus stigao iz Rijeke.

I prošlog ljeta

Inače, zanimljivo je da je cijena Domagoja Vide na Transferamarktu 9 milijuna eura, Ugovor Vide i Kijevljana ima vijek trajanja do ljeta 2018. godine, pa je sasvim jasno da je godinu dana prije isteka ugovora idealno vrijeme za njegovu prodaju.

Vida je jedan od ponajboljih igrača Dynama, ove sezone u prvenstvu je odigrao 28 utakmica, postigao je tri pogotka i dva puta asistirao. U Ligi prvaka odigrao je 6 utakmica, u Ukrajinskom kupu 4 te u Superkupu jednu utakmicu. Ukupno je za Kijevljane odigrao u sezoni 39 utakmica i ubilježio ogromnih 3.398 minuta.

Da ne bi ostalo samo na pisanju turskih medija, nazvali smo trenera vratara hrvatske reprezentacije i Bešiktaša, Marijana Mrmića. Evo što nam je kazao:

- Znam da je Bešiktaš još prošlog ljeta želio dovesti Domagoja Vidu. Naravno, ja ne znam detalje, ali znam da i sada postoji interes. Mi se želimo pojačati, sljedeće sezone izravno ulazimo u skupinu Lige prvaka, ne igramo kvalifikacije.

Često ga gledali

Kaže nam da je sasvim logično da Bešiktaš želi u svojim redovima vidjeti hrvatskog reprezentativca.

- Imali su ga čelnici kluba često prilike gledati u reprezentativnom dresu, igrao je ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Turske u Maksimiru, igrao je na prvenstvu Europe u Francuskoj protiv Turske, zapamtili su ga još 2011. godine kad je igrao u onoj utakmici u Türk Telekom Areni kada smo pobijedili sa 3:0 u prvoj dodatnoj kvalifikacijskoj utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine. Njegovu veliku kvalitetu mogli su prepoznati u Ligi prvaka, jer smo skupa s kijevskim Dynamom igrali u skupini Lige prvaka. Domagoj Vida je iznimno kvalitetan igrač, zato je sasvim normalno da ga želi tako veliki klub kao što je Bešiktaš.

Iako Marijan Mrmić ne zna detalje mogućeg transfera, pitali smo ga kolika je mogućnost da Vida dođe u Bešiktaš, je li točno ono što pišu turski mediji da je transfer već zgotovljen?

- Znate, turski mediji znaju svašta pisati, ovdje je nogomet toliko popularan da je to nemoguće. Ne bi bilo neobično da se piše da Mourinho dolazi u Tursku, ili Messi... Međutim, u ovom slučaju je moguće da Domagoj Vida postane član našeg kluba - zaključio je Mrmić

Dakle, nekako u sjeni svih priča o transferima Vatrenih ovog ljeta, izgleda da je Vida prvi koji bi mogao pronaći novu sredinu.

Linker
25. travanj 2024 02:13