Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PRIČA NE DRŽI VODU

NA RUJEVICI OSTALI U ČUDU ZBOG MEDIJSKIH NAPISA U TURSKOJ Sportske novosti otkrivaju pravu istinu Rijekinog interesa za sjajnog braniča

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. srpanj 2017. 16:33

Rijeka želi vratiti Mateja Mitrovića iz Bešiktaša?! Zvuči dobro rečenica koju su plsirali turski mediji, ali tu cijela priča počinje i završava jer jednostavno - ne drži vodu.

Nije sporno da je Matej Mitrović igrač potvrđene kvalitete i talenta, koji bi bez sumnje predstavljao pojačanje za mnoge momčadi pa tako i za Rijeku, ali Bijeli trenutno imaju tri itekako kvalitetna rješenja na stoperskoj poziciji (Elez, Župarić, Punčec, a tu je i crnogorski reprezentativac Šofranac) na kojoj, za sada, nemaju namjeru dovoditi nove igrače.

Ipak, puno bitniji razlog od popunjenosti stoperske pozicije zbog kojeg povratak Mitrovića u Rijeku nije realan su financije. Bešiktaš ga je prije sedam mjeseci platio 4,2 milijuna eura, ugovorom mu jamči 1,2 milijuna eura godišnje plaće (100 tisuća eura mjesečno) i taman da se ti iznosi smanje na trećinu, koliko je prema napisima turskih medija iznosila navodna ponuda Rijeke, probijaju neke limite koje Rijeka može i želi platiti. Uz to, uz dužno poštovanje HNL-u i ovdašnjim klubovima, za Mitrovića bi povratak u Hrvatsku ipak bio korak unatrag u karijeri, odnosno ako i bude odlazio iz Bešiktaša u obzir dolazi samo klub slične ili veće razine.

Na Rujevici su se poprilično začudili napisima u turskim medijima i demantirali da je na adresu Bešiktaša otišla bilo kakva ponuda za Mitrovića. Jedina komunikacija na relaciji dva kluba bila je ona vezana uz dinamiku isplate preostale odštete od transfera (Bešiktaš je prije mjesec dana platio ratu s kojom je bio u zaostatku i ostala im je još jedna koja nije došla na naplatu) i tu je kraj svake priče koja ima veze s ovim odličnim braničem i Rijekom.

Zašto onda turski mediji svako toliko Mitrovića sele na neku drugu adresu? Problem je, kako smo čuli iz nekih izvora koji su dobro upućeni, što u Turskoj postoji određeni kompleks velikih igračkih imena, a Mitrović još uvijek nije zvijezda ni medijski toliko zanimljiv. Ipak, hrvatski reprezentativac odlično kotira kod predsjednika Fikreta Ormana i kod trenera Senola Günesa koji ga itekako vide u nacrtima momčadi za iduću sezonu. Potvrđuje to i podatak da je u srijedu, unatoč porazu (2:3), odigrao vrlo dobru pripremnu utakmicu protiv Schalkea.

Linker
25. travanj 2024 08:09