Reuters / Rafael Marchante Livepic / REUTERS
'KUD KOJI, MILI MOJI'

NAJBOLJI IGRAČI NAPUŠTAJU SLAVNI EUROPSKI KLUB Odlazi 'sve što valja', elita stala u red i 'krade' im najveće zvijezde!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2017. 00:15

Novi portugalski prvak Benfica, deveti klub Europe na UEFA-inoj listi koeficijenata, suočava se s odljevom ponajboljih igrača. Uostalom, to je uobičajena slika za ovo doba godine kada je u pitanju trofejni i slavni lisabonski velikan.

Poznati su proizvođač igrača, a izlogu se nalaze, između ostalih, Alejandro Grimaldo, Ederson, Victor Lindelof i Nelson Semedo. Radi se redom o ključnim igračima koji su odveli Benficu do naslova prvaka u Portugalu, kao i do osmine finala Lige prvaka.

Najzagrijaniji su engleski klubovi, a najviše se spominju Manchester United i Manchester City. Menadžer Uniteda Jose Mourinho navodno je već otvorio pregovore oko vratara Edersona te švedskog stopera Lindelofa, a u suprtonom bi smjeru mogao vratar Joel Pereira. Kombinacija je puno, visine odšteta se ne spominju, ali zasigurno će iznositi više desetaka milijuna eura.

Grimalda pak traži Barcelona čiji je on, zanimljivo, i bio igrač i to dugi niz godina da bi ga Portugalci lani otkupili za svega dva milijuna eura, a sada traže više od 45 milijuna. Riječ je o lijevom bočnom, a došao bi kao zamjena za Lucasa Dignea, a moguć je odlazak i Jordija Albe, što bi samo ubrzalo Grimaldijev povratak na Nou Camp.

Semedo je desni bočni i izdanak je Benficine akademije, City je počeo pregovore, ali u igri su i Milan, Chelsea i Juventus, a poznato je vodstvo lisabonskog kluba inzistira na 35 milijuna eura.

Odlazaka će sigurno biti - istina - Benfica će napuniti blagajnu, ali ipak ostaje pitanje kako iznova izgraditi momčad. Slavni klub opet mora iznova, i iako su pokazali da su vješti u novim počecima, ipak ih čeka težak posao i suočavanje s takoreći - egzodusom - najboljih igrača.

Linker
17. travanj 2024 00:14