Emica Elvedji / CROPIX
POZADINA SLUČAJA

NAPOKON OTKRIVENI RAZLOZI PROPALOG TRANSFERA MATEA BARAĆA U SLAVNI AJAX Liječnici su mu dali zeleno svjetlo, ali javio se njihov šef...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. kolovoz 2017. 02:14

Mateo Barać vratio se iz Nizozemske i donio nalaze. Nakon duge šutnje i poluinformacija, na kraju ipak znamo da mu je transfer u Ajax propao zbog kardiovaskularnih problema. Nitko prije toga u Osijeku nije imao pojma da Barać ima bilo kakvih poteškoća sa srcem ili krvnim žilama. I dalje vjeruju da će normalno nastaviti igrati.

Međutim, u Ajaxu su specijalno oprezni nakon što im je jedan njihov igrač kolabirao na treningu, prije mjesec dana, na pripremama. Radi se o 20-godišnjem Abdelhaku Nouriju koji je pretrpio oštećenje mozga. Osim redovnog liječničkog pregleda rade i poseban kardiološki.


Nouri by clipsbh

Baraćev nalazi je podijelio liječnike, od trojice eksperata u Ajaxu dvojica su kazala da mu daju zeleno svjetlo, ali njihov šef to nije htio potpisati. On je oprezniji od svih, uočio je neku sitnu anomaliju i odbio dati odobrenje.

Što sada? Barać je u Osijeku, a klub će tražiti od najboljih hrvatskih kardiologa da pogledaju nalaze i kažu smije li nastaviti s karijerom.

Inače, Osijek je i protiv Lokomotive igrao praktično u pričuvnom sastavu, iz prve jedanaestorice krenuli su samo Mudražija i Malenica.

- Neki igrači nisu mogli igrati. Škorić ima natečen mišić, nadam se da će biti koliko-toliko spreman za četvrtak, ali već je s Rijekom jedva izdržao utakmicu. Šorša također nije bio fit, Ejupija je napala viroza, Bočkaja sam morao odmoriti - objašnjavao je trener Zoran Zekić, koji je čuvao pojedine igrače da bude što svježiji za Austriju Beč.

Linker
16. travanj 2024 04:38