Getty Images
NI PLAĆA MU NIJE LOŠA

NASLJEDNIK VELIKOG BUFFONA NAPOKON POTPISAO! Slavni klub za jednog od najboljih mladih vratara svijeta postavio astronomsku odštetu!

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2017. 21:56

Premda se nagađalo kako bi Gianluigi Donnarumma (18) mogao napustiti redove Milana, mladi talijanski vratar produžio je ugovor s Rossonerima do 2021. godine.

Jedan od najboljih mladih vratara na svijetu sredinom lipnja je odbio produžiti ugovor s Milanom koji mu ističe za godinu dana, što je izazvalo paniku na San Siru. Kao zainteresirani klubovi odmah su se javili Real Madrid i PSG i činilo se kako će Donnarumma napustiti klub ovoga ljeta.

Milan je mladom vrataru prvotno ponudio 4,5 milijuna eura po sezoni, a tek nakon što su povisili ponudu na šest milijuna eura postignut je dogovor. U ugovor je ugrađena i odštetna klauzula u iznosu od 92 milijuna eura, a zanimljivo Milan je kupio i Gianluigijevog devet godina starijeg brata Antonia, koji je također vratar. Antonio je prošle sezone branio za grčki Asteras Tripolis.

Donnarumma je na vrata Milana stao kao 16-godišnjak, a prošle se sezone etablirao kao jedan od najboljih vratara u Europi, pa je već debitirao i za reprezentaciju Italije, te ga se smatra legitimnim nasljednikom Gianluigija Buffona.

Linker
19. travanj 2024 22:05