Adrian Šemper
 CROPIX
NOGOMET PIŠE ROMANE

NEVJEROJATNA SUDBINA DINAMOVA MLADOG ASA Već je potpisivao autograme, a onda je umjesto u velikom Chelseaju, završio u - Lokomotivi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. siječanj 2017. 23:11

Mladi Dinamov vratar Adrian Šemper trebao je prije godinu dana završiti u Chelseaju, a od danas više nije ni vratar Modrih već - Lokomotive. U suprotnom smjeru otišao je dojučerašnji vratar Lokosa.

Naime, Šemperovo mjesto u Dinamovoj svlačionici zauzeo je Danijel Zagorac, vratar koji je ljetos došao iz Splita, potpisao za Dinamo, jesen odradio u Lokomotivi, i sada presretan stigao u Rovinj na pripreme Dinama.

Šemper je, pak, lani u Rovinj došao kao golman s Chelseajeva popisa pojačanja, očekivalo se da ove godine neće biti ovdje zato što će otići u neki veliki klub. Prošao je u tih godinu dana puno toga, naučio je kako je to kad si na vrhu, kad su svi uz tebe i tapšaju te po ramenu i kako je kad padneš i mnogi ti okrenu leđa. Ispao je žrtva određenih klupskih lutanja i nejasnih vizija, stao je na gol u jednom kaotičnom trenutku, osjetio “streljanu” Lige prvaka i izgorio. Iako, naravno, nije ni jedini ni najveći krivac.

Dominik Livaković je u istom trenu dobio priliku, objeručke ju prihvatio i jasno je da bi Šemperova budućnost u Dinamu na proljeće bila vezana uz klupu. S igračke strane, posudba u Lokomotivu je najbolja stvar, trebaju mu utakmice, da brani u kontinuitetu, bez tolikog pritiska kakav je u Dinamu i da napreduje. Još je mlad, ima vremena, važno je samo da ne “potone”, da ne shvati to kao kaznu ili korak nazad već da prihvati Lokomotivu kao veliku šansu za povratak u Dinamo. Da se ne ponovi “slučaj Zelenika”, koji je, na neki način, prošao isti put kao Šemper, samo se na Dinamova vrata nikad nije vratio i praktički je nestao.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX
Danijel Zagorac

Šemper nije bio raspoložen za razgovor, govorit će, kažu njemu bliski ljudi, na terenu, a Petev je u Rovinj poveo samo dvojicu vratara, Zagorca i Mikulića.

"Dinamo je s posudbe odlučio povući Zagorca, nama su ponudili Šempera, također na posudbu, i mi smo se s time složili", kaže trener Lokomotive Mario Tokić i odgovara na pitanje kako je on zadovoljan ovom trampom:

"Dinamo je u svakom slučaju dobio jednog od najboljih vratara u Hrvatskoj i mi s njegovim odlaskom najviše gubimo zbog njegova iskustva. Što se Šempera tiče, imao sam priliku s njime raditi jedno kraće vrijeme u Dinamu II i znam da se radi o jako perspektivnom i kvalitetnom mladom vrataru. Siguran sam da će se kod nas dodatno razviti. Svjesni smo da dolazi kao golman bez iskustva, ali vjerujem u njega. Po godinama se uklapa u našu momčad i sad smo stvarno razvojno razvojna ekipa".

Linker
19. travanj 2024 04:34