Gabriele Maltinti/Getty Images
POZADINA TRANSFERA

NI ENGLEZI NE MOGU VJEROVATI KAKVU JE PONUDU ODBIO HRVAT 'Smijali ste mu se dok je bio tu, a čovjek je sada odbio 12 milijuna! Progutajte smijeh!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. siječanj 2017. 10:58

Nikola Kalinić je postao top priča nogometne Europe:

“Smijali ste mu se dok je bio u Blackburnu, a čovjek je sada odbio 12 milijuna eura godišnje samo kako bi ostao u Italiji. Progutajte smijeh, jer to zavređuje - divljenje”, ‘pali su na tur’ engleski mediji koji ne mogu vjerovati da se hrvatski napadač odrekao šesterostruko veće plaće, love koju nikada neće dobiti niti od jednog kluba u Europi.

“On je dokaz da nogometaši ne jure samo novac, već i profesionalna dostignuća. U Firenzi bi mu trebali sagraditi spomenik”, zaključuju Englezi.

novi idol “viola” Da, Kalinić bi velikoj većini nogometaša u Engleskoj mogao održati katedru - kako ne postati ohol u ova šugava vremena. Ili, gledajući s engleske strane, pogotovo kroz prizmu odnosa Dimitrija Payeta i West Hama, parafrazirajmo: kako ne postati šugav u ova ohola vremena.


Nikola Kalinic Goal HD - Fiorentina 1-0

Isti zanos prema hrvatskom napadaču dijele i Talijani koji još uvijek ne mogu doći k sebi:

“Sve se činilo gotovim, samo se Tianjin s Fiorentinom trebao dogovoriti oko par milijuna nečega. A onda je Hrvat lupio šakom o stol, a tada su zazveckale zdravice ultrasa Fiorentine. Nema sumnje, Kalinić postaje novi idol “viola”, otkrivaju mediji naslonjeni na Firenzu, dodajući:

“Navijači su sretni, ali ostaje dojam da je Fiorentina ipak više željela šuškavih 40 milijuna eura...”

Klub je, pak, odmah odgovorio:

“Fiorentina je sretna zbog Kalinićevih izjava i zbog njegove volje da ostane i Firenci i da nosi Fiorentinin dres. Fiorentina nikad nije pregovarala o njegovoj prodaji jer je Kalinić jedna od snaga naše momčadi, a potencijalne smo kupce planirali obeshrabriti postavljanjem visoke klauzule u ugovor”, na što se nadovezao i trener Paulo Sousa:

“On je Fiorentinin igrač. Uvijek mi je pružao fantastično zalaganje, za trenera je užitak raditi s nekim tko je tako poseban.”

Tako je, eto, barem zasad okončala priča o neostvarenom transferu koji je više odjeknuo Europom nego da se doista dogodio. Jer u današnje vrijeme heroji su oni koji se ne pomame za novcem, već svojim idealima. Uostalom, Kalinić ima 29 godina, igra u životnoj formi, svi s kojima pričamo uvjereni su da je ušao u najplodnije razdoblje svoje karijere, što znači ili prosperitet u Fiorentini (čitaj novi, poboljšani ugovor), ili transfer negdje drugdje, u veći klub za bolji novac.

A Kina mu ionako ne može pobjeći. Konačno, tamo negdje sa 33 možda neće dobiti 12 milijuna, ali sigurno će i dalje moći dobiti lukrativni, posljednji ugovor karijere koji nakon toga nudi mirni obiteljski prosperitet bez stresa. Do tada, očito, Kale je shvatio da u Europi još nije kazao svoju posljednju riječ...

Linker
25. travanj 2024 06:37