Gabriele Maltinti / Getty Images
PIŠE GAZZETTA

NIKOLA KALINIĆ NAPUSTIO PRIPREME! Stigao je kraj iščekivanju: Transfer u redove talijanskog velikana je napokon dogovoren!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. srpanj 2017. 13:49

Transfer Nikole Kalinića (29) iz Fiorentine u Milan mogao bi biti realiziran do ponedjeljka.

Vijest je to s kojom barataju talijanski mediji nakon što je hrvatski napadač ponovno napustio Fiorentinin trening-kamp u Moeni i zaputio se u Hrvatsku.

Nedavno su iz Fiorentine Kaliniću dopustili odlazak iz trening kampa zbog provale u njegovu kuću u Splitu. Kao službeni razlog i sada su navedeni obitelji problemi.

"Žao mi je, ali moram opet napustiti predsezonski trening-kamp. Kada nastavim s treninzima bit ću na raspolaganju treneru, a Fiorentini zahvaljujem što mi je dala ovu priliku. Moja budućnost? Rekao sam već koje su moje želje, ali imam ugovor s Fiorentinom i profesionalac sam. Zato ću odluku prepustiti klubu da odluče koje je rješenje najbolje za sve", rekao je Kalinić za službenu web-stranicu kluba.

Ako je suditi prema napisima talijanskih medija, Milan je ponovno u ozbiljnoj utrci za transferom Nikole Kalinića.

Gazzetta dello Sport ranije je pisala kako je talijanski velikan ohladio interes za dovođenjem hrvatskog napadača, ali u međuvremenu se situacija promijenila. Nakon što je postalo jasno da je transfer Pierre-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund praktički nemoguća misija, Milan je suzio popis napadačkih želja na tri igrača, Kalinića, Andreu Belottija i Alvara Moratu.

Nadalje, Gazzetta navodi da bi se Klainićev transfer 'mogao realizirati u najkraćem mogućem vremenskom periodu' i da je hrvatski as najjeftiniji od napadačkih želja kluba i da bi cjelokupni posao 'Rossonere' koštao oko 35 milijuna eura.

Posljednja službena ponuda Milana za Klainića bila je ona u visini od 22 milijuna eura.

Gazzetta navodi kako bi se Kalinić sljedeće srijede trebao pojaviti na okupljanju s Fiorentinom, ali da je malo vjerojatno da će se to i dogoditi.

"Kalinićev transfer u Milan mogao bi biti dovršen do ponedjeljka ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi. Pregovori s Milanom, igračevim snom, su u tijeku. Moena ga više neće vidjeti, a moguće ni trener Pioli", zaključuje se u tekstu Gazzette.

Milan je dosad Fiorentini ponudio 22 milijuna eura za Kalinića, a vjeruje se kako bi ponuda od 25 milijuna eura plus bonusi bila dovoljna za realizaciju transfera.

Linker
24. travanj 2024 19:10