Enrico Locci/Getty Images
PORUKA JE JASNA

NIŠTA OD VELIKE 'BOMBE' DINAMOVOG PRIJELAZNOG ROKA Modri su ga spremni dobro platiti i učiniti prvom zvijezdom, ali Vatreni otkriva 'surovu istinu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. srpanj 2017. 23:04

Zakotrljala se priča, Duje Čop postao je ‘velika bomba’ Dinamova prijelaznog roka. Puno je puta bio omalovažan u Maksimiru, čak i kad je bio najbolji strijelac lige, otišao je u talijanski Cagliari, većina je trljala ruke, što zbog transfera od oko četiri milijuna eura, što zbog najave da će ga Angelo Henriquez sjajno nadomjestiti. No, eto, dvije i pol godine kasnije Dinamo bi želio vratiti Duju Čopa, upravo zato jer se Čileanac nije pretvorio u vrhunskog, velikog golgetera.

Soudani, Čop i Fernandes, bio je to trio koji je u jednoj sezoni zabio više od 70 golova, danas u Maksimiru sanjaju takav napadački učinak. Soudani je ostao, Fernandes se vratio pa se rodila ideja da pokušaju vratiti i Čopa. K tome, svjesni su u Dinamu da će na tržištu teško za ikakav novac, kamo li za dostupnu svotu, naći pravog golgetera, a Duje bi bio provjerena ‘roba’, igrač koji se već pokazao u Dinamu, koji bi stigao na poznato i mogao bi odmah biti pojačanje. Modri su krenuli u akciju, međutim, dojma smo da je to, ako već ne nemoguća, onda sigurno teško izvediva misija.

Dobili smo jučer Čopa. Javio se iza podneva iz ugodne klime u Alpama gdje se s Cagliarijem nalazi na pripremama.

- Je, bilo je puno poziva, pitaju ljudi što je to, je li istina, vraćaš li se - odmah je kazao Čop, koji tvrdi da o priči oko Dinama ne zna previše. Ali i ne demantira da se nešto kuha(lo). Jer, pouzdano znamo da nije ‘kiseli krastavac’...

- A gledajte, ja nisam taj koji razgovara i pregovara s klubovima o ponudama, to rade moji menadžeri, ako nešto ima, tako je i s Dinamom. Ovdje sam na pripremama s Cagliarijem, s kojim imam ugovor i stvarno dajem sve od sebe da se što bolje pripremim i uđem spreman u sezonu.

Možda onda ipak u Dinamovu dresu?

- Ono što znam jest da imam ponude nekoliko klubova iz liga Petice i moram reći da je u ovom trenutku puno vjerojatnija opcija da ću završiti u nekom od tih klubova, nego u Dinamu. Uostalom, kao što rekoh, igrač sam Cagliarija, nisam još pričao s ljudima u klubu, ja na treninzima radim svakodnevno punom snagom kao da ću ostati ovdje. Što također nije nemoguće, klub je opet u Seriji A. Vidjet ćemo, nisam tip koji se brzo zapali i donosi odluke naprečac, prijelazni rok traje do kraja kolovoza, neću žuriti s odlukom, dobro ću sve odvagati. Zato treniram ‘kao konj’ ovdje u Alpama, kamo god otišao ili ostao na Sardiniji, da startam u sezonu fizički potpuno spreman, da odmah uskočim u natjecateljsku formu - zaključio je ovaj razgovor Duje Čop.

Ronald Gorsic  / CROPIX
CROPIX

Nije definitivno zatvorio vrata povratku u Dinamo, Čop nam je u prošlosti više puta kazao kako je Dinamu jako zahvalan na svemu što mu je pružio, u Maksimiru je najviše napredovao, bio najbolji strijelac HNL-a, došao do reprezentacije, ostvario transfer...

Sigurno, ako će se jednom vratiti u HNL, Čopu će prvi izbor biti modro jato. No, nekako nam se čini da još nije došao taj trenutak, tek mu je 27 ljeta, zapravo je tek sad u najboljim godinama za još koji nogometni iskorak. K tome, nije da mu manjka ponuda i upita, da je bez kluba, pitanje je tek tko što nudi; netko jamči veću plaću, netko veću minutažu, netko sigurnost sredine ljestvice daleko od borbe za ostanak... Imao je vrlo dobru sezonu u Primeri, u dresu Sportinga iz Gijona, zabio je devet pogodaka, između ostaloga i madridskom Realu. Da Sporting nije ispao iz lige, automatski bi otkupio Čopa od Cagliarija, ali sad se ipak čeka druga destinacija.

Dinamo je jasan, ne skriva svoje namjere, spreman je Čopa i dobro platiti, pretvoriti ga u prvu klupsku zvijezdu. Međutim, osim novca, koji Čopu nikad nije bio jedini i presudni razlog za odabir kluba, malo je logike, posebno nogometne, zbog koje bi se reprezentativni napadač u idealnim godinama i nakon dobre sezone u Španjolskoj vratio u HNL. Da bi Modrima u ovom trenutku dobro došao, to je nedvojbeno!

Linker
25. travanj 2024 16:26