Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
POVRATAK NA MAKSIMIR ILI...?

NITKO NE ZNA ŠTO UČINITI S VELIKIM TALENTOM Nakon 'slučaja Andrijašević' u Dinamu se boje da bi mogli izgubiti novog važnog igrača

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2017. 18:38

Amir Rrahmani prvi je i zasad jedini novi igrač u Dinamovoj svlačionici, ali hoće li i drugi “novak” stići iz u Maksimir iz Lokomotive? Naime, u Dinamu već danima vijećaju treba li ili ne vratiti Ivana Šunjića s Kajzerice. Još nisu definitivno odlučili, no on je sada definitivno bliži modrom dresu nego što je bio prije recimo mjesec dana. Što se to točno promijenilo u razmišljanjima Dinamove struke?

Dakle, još tamo u travnju Ivan Šunjić počeo je pakirati kofere za odlazak u Belgiju, u Club Brugge. Navodno je već i bio u Belgiji, upoznao se s klubom i ljudima, dogovorio uvjete... Ponuda Lokomotivi bila je pečatirana. Prema nekim informacijama, Belgijci su bili spremni platiti dva milijuna eura Lokosima. Uostalom, i Ivan Leko, novi trener Bruggea, potvrdio je u nekim medijskim istupima da je Šunjić na listi pojačanja, ali da zasad još nije došlo do konačnog dogovora. Gdje je nastao problem? Šunjić je igrač Lokomotive, ali na njega određeno pravo ima i Dinamo. Pravo veta i prvokupa. Znači, Dinamo je taj koji se prvi izjašnjava, tek ako Modri ne žele Šunjića, onda Lokomotiva može prihvatiti ponudu čiju god želi. Sjećamo se, tako je lani bilo s Ivanom Fiolićem, koji je imao na stolu ponudu Genta, ali je Cico Kranjčar na njemu inzistirao i on je došao u Dinamo.

- Šunjić će za godinu ili dvije biti važan Dinamov igrač - rekao je u nedavnom intervjuu Zdravko Mamić, rekavši time i da Šunjića u Maksimiru, zapravo, ne vide kao opciju za odmah. Priča je dosta zamršena, dvojba višeslojna. Dakle, kao što smo pisali u više navrata, Dinamo traži zadnjeg veznog, ali prije svega u inozemstvu. Modri bi na toj poziciji iskusnijeg igrača, koji bi bio kičma momčadi. U listopadu se vraća i Ademi, od kojega se očekuje da bude važan kotačić u drugom dijelu sezone. Međutim, Šunjić intrigira, pogotovo nakon reprezentativnog debija protiv Meksika, u susretu u kojemu je bio među najboljim igračima, i u Maksimiru su počeli ozbiljno o njemu razmišljati.

Naravno, u Dinamu se boje da bi mogli izgubiti važnog igrača u budućnosti, nakon “slučaja Andrijašević” pušu na sve. Zamislite da Šunjić ode u Belgiju, tamo proigra i ode još koju stepenicu više, a oni su ga mogli zadržati uz samo jedan poziv. Opet, nema ga smisla uzeti ako ne bude igrao, ako dođe još neki zadnji vezni, pa se vrati Ademi... Na neki način, u Maksimiru bi bili najsretniji da on još godinu dana ostane u Lokomotivi, ali doista je neobično da između Bruggea i Dinama igrač na kraju ostane na Kajzerici. Kao da nitko nije siguran što je najbolje učiniti, jer ako Brugge daje za njega toliki novac, ako ga tamo vide kao prvotimca, zar da u Dinamu nema mjesta?

Ivan Šunjić za to vrijeme trenira s Lokomotivom, danas će otići i na pripreme na Pohorje, možda tamo sazna svoju sudbinu. Činjenica da “gotov transfer” u Brugge još nije gotov potvrđuje priču da Dinamo rampu još drži u položaju “stand by”, a isto se tako u Maksimiru čeka Ivajla Peteva i njegovo mišljenje. Trener iz Bugarske dolazi u ponedjeljak, možda već tada saznamo konačnu odluku. Neke infromacije od ranije govore da Petev nije pretjerano zaljubljen u Šunjića, ali možda je i on promijenio mišljenje, podrobnije ga pratio na samom kraju sezone, zaključno s nastupom u reprezentaciji protiv Meksika.

Ukratko, u Dinamu ne bi željeli zauvijek izgubiti Šunjića, nisu sigurni da bi u ovom trenutku bio standardan u Maksimiru, a Lokomotivu je možda “prerastao”. Iako prijelazni rok traje još dugo, rješenje ovog čvora očekujemo uskoro.

Linker
18. travanj 2024 13:26