Reuters / Albert Gea Livepic
BIO BI TO VELIK UDARAC

NJEGOV ODLAZAK IZAZVAO BI SNAŽAN POTRES NA NOU CAMPU Barcelona u strahu: Brazilac je bio 'programiran' za Messijeva nasljednika, a sada bi mogao otići

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2017. 21:45

U četiri sezone je odigrao 186 utakmica i postigao 105 golova za Barcelonu. I uz to što je golgeterske i ine učinke morao dijeliti s jednim Lionelom Messijem, odnosno Luisom Suarezom.

Neymar je treći tenor MSN-a, antipoda Realovom BBC-u (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo). Katalonski trio pokazao se uspješnijim, raznovrsnijim i atraktivnijim od madridskog. Brazilac je, po mišljenju analitičara Primere, ključan faktor što se ofenzivni potencijal Barcelone nametnuo kao glavna snaga koja će umanjiti limite defenzivnog dijela momčadi. Neymar je igračina, više nitko ne dvoji kako će vrlo skoro biti igrač za Zlatnu loptu, The Best ili neki treći globalni individualni trofej.

Zahvaljujući njegovim performansama, a to je vrhunska tehnika i za braniče ubitačna brzina pogotovo s loptom, Leo Messi lakše igra i kompenzira svoje kronične žute minute tijekom sezone.

Prava znanost

Suparnicima je zato znanost kako zatvoriti prilaze golu pored ta tri fenomena, koji imaju ama baš sve resurse koje treba imati svjetski nadmoćan napad. Argentinac Lionel Messi zna i može sve, Urugvajac Luis Suarez donosi agresivnost, presing, okomitost i realizaciju, a Brazilac Neymar pak brzinu, vic, prodornost, golgeterski doprinos...

Neymar
Reuters / Sergio Perez / REUTERS

Potres koji je izazvala, činilo se benigna informacija sezone kiselih krastavaca, a po kojoj je Paris SG praktično sve definirao s obitelji Neymar kako bi igrač stigao pod skute Unaija Emerya, svakim danom sve jače trese Barcelonu. Svima je, naime, postalo bjelodano kako ne samo da postoji mogućnost da Neymar ode, nego je ta opcija sada realnija od njegova (još uvijek mogućeg?) ostanka na stadionu Camp Nou.

Zbog gore navedenih tehničkih potencijala ovog fantastičnog igrača, doduše i autora niza nesportskih poteza na terenu, ogromna briga koja se iskazuje u Barceloni je razumljiva. Neymar je igrač koji bi ‘sutra’ trebao preuzeti liderske uloge od Messija, jer Argentinac je ipak ušao u 31. godinu života.

Neymar
Reuters / Giorgio Perottino Livepic / REUTERS

Poseban igrač

Osim što bi iznimno puno izgubili u moći momčadi, Barca bi doživjela težak udarac na planu statusa. Izgubiti TOP igrača, kojem tek predstoje najbolje godine karijere, bio bi jasan signal gubljenja moći katalonskog kluba. Neymar je poseban igrač, posebnih potencijala, zato bi bilo nemoguće, barem u idućih godinu-dvije dovesti sličnog učinkovitog napadača.

Linker
16. travanj 2024 23:34