CROPIX
MODRI SE OPROSTILI OD ČILEANCA

NOVAC JE PRESUDIO U NEVJEROJATNOM OBRATU NA MAKSIMIRU Evo koliko bi Dinamo trebao zaraditi na naprasnom odlasku jednog od najboljih igrača!

Fernandes nije prihvatio novi ugovor u Maksimiru, što je bio jasan znak da kalkulira s odlaskom. U Dinamu su danas i službeno potvrdili njegov transfer u turski Alanyaspor i oprostili se od Čileanca porukom na službenoj web-stranici i Facebooku.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. rujan 2017. 17:41

Kakav neočekivan transfer, veliki obrat. Dakle, Junior Fernandes odlazi u turski Alanyaspor, tamo gdje je proveo zadnju polusezonu na posudbi, gdje mu je očito bilo dobro.

- Nije još sve gotovo, treba riješiti neke detalje, papirologiju, valjda će biti - rekao je sinoć iza 19 sati Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina, međutim, turski prvoligaš je požurio, već objavio na svojoj stranici da je Fernandes potpisao trogodišnji ugovor i da će danas poslijepodne sletjeti u Alanyju, a potom biti i predstavljen navijačima, iako ga i nije potrebno posebno predstavljati.

Štoviše, klupski predsjednik Hasan Cavusoglu dao je i konkretnu izjavu na tu temu.

- Transfer smo radili vrlo strpljivo, imali smo puno razgovora s Dinamom, na kraju smo se našli i dogovorili. Moram zahvaliti Dinamovu predsjedniku Zdravku Mamiću što nam je izišao u susret. Vjerujem da je Fernandes igrač kakav nam je potreban i da će nam pomoći ostvariti rezultate koje očekujemo - kazao je Cavusoglu.

Novac presudio

Da se sve uisitnu odigralo munjevito i iznenađujuće potvrdio nam je i trener Alanyaspora Safet Sušić.

- Vjerujte, ja nisam znao da je to gotovo. Mene je nazvao predsjednik i rekao da poslijepodne ide u Zagreb završiti posao. Nisam mislio da će se to dogoditi, jer cijelo ljeto smo ga htjeli, vabili, tko bi rekao da će se takvo što sad realizirati. Ne moram vam ponavljati da sam ja sretan njegovim dolaskom, pričao sam vam više puta da ga želim, da bih volio da ostane, jer on je za nas pojačanje. Doveli smo neke igrače u ovom prelaznom roku, ali nijedan nije kao on, zato mi je drago što će doći - rekao nam je Sušić.


Junior Fernandes GOAL HD - Basaksehir 2-1...

Bila je to u prvi mah šokantna vijest, ne toliko što je Fernandes otišao, nego što ga je otišao u ovom trenutku. Kad se činilo da je prijelazni rok gotov, kad se momčad kompletirala i krenula se pripremati za pohod na naslov prvaka, otišao je igrač koji se iz Turske vratio preporođen i koji je bio jedna od udarnih igala na početku sezone. Štoviše, Alanyaspor ga je htio zadržati još u lipnju, ali nije ponudio dovoljno novca za otkup. Onda je Fernandes odradio odlične pripreme i pokazao se najvećim Dinamovom pojačanjem, ali je i nakon priprema u jednom trenutku postojala mogućnost da ga Alanyaspor otkupi. I tada je Dinamozbog premale ponude to odbio. A nakon partija protiv Rijeke i Hajduka u Maksimiru su jasno rekli i da bi ga voljeli zadržati, ponuditi mu novi ugovor. No, sinoć preokret, zašto sad odlazi Fernandes?

Naime, čuli smo sinoć da je Dinamo doista Čileancu u međuvremenu ponudio novi ugovor, vrlo izdašan, koji bi ga i dalje svrstao među najplaćenije igrače. No, Fernandes ga nije prihvatio što je bio znak da kalkulira s odlaskom. Alanyaspor je, pak, loše startao u prvenstvo, nakon tri kola ima jedan bod, Turcima je panika, nisu imali rješenja i još su jednom nazvali u Maksimir.

Prilika mladima

Odlučili su platiti koliko je Dinamo tražio, a to je, neslužbeno doznajemo, ukupno negdje oko dva milijuna eura. Modri su, svjesni da će Fernandesa na zimu sigurno izgubiti i to besplatno, odlučili prihvatiti ponudu. Djeluje možda malo nes(p)retno, jer nisu nikoga doveli, iako su ganjali krilnog napadača, ispada da su loše reagirali, a neki u tome vide i dokaz da Dinamo financijski stoji loše i mora prodavati što god može da bi preživo. Istina jest da je zarada od velikih transfera i Europe ove godine izostala i da se Modri ne mogu razbacivati novcem, te da će na Fernandesovim odlaskom dosta dobiti i uštedjeti, ali je točno i da je Fernandes bio taj koji očito nije želio ostati, u tom slučaju bolje ga je sad prodati nego kasnije udijeliti.

Bilo bi sretnije da se to dogodilo prije da se nađe alternativa, no, naravno da je odlazak uvjetovalo i ispadanje iz Europe, a nakon tog debakla i nije ostalo previše vremena za manevar. Otišla je jaka karika, do zime će Dinamo tragati za nekim pojačanjem i usput davati šansu Olmu, Fioliću, Ćoriću... Neka se dečki pokažu, HNL im je na stolu!

Linker
03. svibanj 2024 20:28