CROPIX
UKUPNA CIJENA - 15 MILIJUNA EURA

NOVI SJAJAN POSAO ZA DINAMO Veliki dragulj Ante Ćorić ne odlazi sam, u klub za koji su igrali velikani odlazi još jedna nada hrvatskog nogometa?

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. svibanj 2017. 13:43

Dinamov dragulj Ante Ćorić (20) od sljedeće bi sezone trebao biti igrač - Sampdorije!?Mladog veznjaka od Serie A doista dijele još samo detalji, a s njim bi, put Apenina, mogao otići još jedan igrač Dinama.

Kako Sampdoria za vrlo unosan novac prodaje nekoliko svojih igrača, tako trener Marco Giampaolo već ima pripremljene zamjene. Prije nekoliko dana na našim smo stranicama već napisali da je mladi lijevi bek Borna Sosa (19) na meti talijanske momčadi. Spominjala se i odšteta od velikih sedam milijuna eura.

Zagreb, 110317.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga, 1.HNL, 24.kolo, utakmica seniora GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji:  Borna Sosa, Domagoj Boljat.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dolazak Ćorića, tvrde Talijani, nikako ne znači da se Sampdoria ohladila od Sose, nego neki barataju s opcijom da bi Dinamo za “paket Ćorić - Sosa” mogao dobiti oko 15 milijuna eura. Što bi bio sjajan posao za Modre.

Klub iz Genove trenutačno zauzima 10. mjesto u Serie A, a slično je bilo i proteklih nekoliko sezona. Lani su bili petnaesti, prije toga sedmi, a godinu ranije dvanaesti... Uglavnom se vrte oko sredine poretka, a najveći uspjeh u povijesti je svakako finale Lige prvaka iz 1992. godine kada ih je na Wembleyju porazila Barcelona. Za tu generaciju Sampdorije su igrali, primjerice, Pagliuca, Vialli, Mancini, Toninho Cerezo, Lombardo, Vierchewood, kao i Slovenac Srečko Katanec.

Naslov prvaka Italije osvojen godinu ranije bio je ujedno i jedini klupskoj povijesti, a trener te najslavnije generacije bio je srpski stručnjak Vujadin Boškov koji je odstupio nakon razočaravajućeg sedmog mjesta u prvenstvu u sezoni 1992/1993. Osim jednog scudetta, Sampdoria se može podičiti i osvajanjem četiri talijanska kupa (1985., 1988., 1989. i 1994. godine), jednim talijanskim superkupom (1991. godine), te europskim KPK-om 1990. godine.

Linker
19. travanj 2024 21:42