Reuters / Sergio Perez Livepic / REUTERS
TUŽNA SUDBINA

OD OGROMNIH POJAČANJA DO STRAŽNJIH VRATA Masovni egzodus skupocjenih zvijezda iz Barcelone: Hrvatski stručnjak koristi neprilike?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2017. 16:48

Španjolski velikan Barcelona više ne računa na Ardu Turana i Jeremya Mathieua koji su se našli u drugom planu, tvrde tamošnji mediji.

Turan je u klub stigao 2015., a Mathieu godinu ranije, no ove su sezone upisali ukupno samo 26 nastupa u prvoj postavi, kada je u pitanju prvenstvo, te su slobodni potražiti novi klub.

Ovaj je tandem obećavao znatno više s obzirom da su plaćeni ukupno 55 milijuna eura (35-20) Atleticu odnosno Valenciji, ali su s vremenom izgubili status kakav su imali u početku.

Kao nova destinacija turskom reprezentativcu spominje se londonski Arsenal, a Francuz se našao na meti Galatasaraya kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor.

--------------------------------------------------

Osim njih, na izlaznim vratima su i Andre Gomes te Javier Mascherano. Gomes je kupljen od Valencije za 35 milijuna eura, ali je odigrao 17 utakmica u prvom sastavu i ne uspjeva izaći iz sjene hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Navijači su ga često obasipali brojnim zvižducima te tako jasno poručili što misle o njegovoj igri. Ipak, dodajmo da upravo Gomes ima jedini kakve-takve šanse za ostankom u klubu, barem je takav glas pustio trener na odlasku Luis Enrique.

Mascherano je u Barcelonu došao 2010. godine iz Liverpoola za 20 milijuna eura, no u posljednje se vrijeme često priča o njegovu odlasku s obzirom da ima već 32 godine i više se ne nalazi u tzv. najboljim igračkim godinama. Kao jedan od interesenata spominjao se također Galatasaray.

Inače, kada sve zbrojimo, ovaj kvartet je Katalonce koštao 110 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 10:55