Ivan Perišić
 Maurizio Lagana/Getty Images
PIŠE INDEPENDENT

'PERIŠIĆ BI MOGAO BITI NAJVAŽNIJE POJAČANJE MANCHESTER UNITEDA' Englezi otkrili razlog zbog kojeg je Mourinho toliko inzistirao na njegovom transferu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2017. 12:15

Iako Ivan Perišić još nije službeno potpisao za Manchester United i kompletirao transfer iz Intera, engleski mediji tvrde da bi mogao biti itekako važan kotačić u 'stroju' Josea Mourinha.

Sve vodi k tome da će hrvatski as zaista uskoro kompletirati transfer na Old Trafford, a vidina odštete trebala bi biti između 45 i 48 milijuna funti.

Novinar Independenta Miguel Delaney tvrdi da je 'Perišić upravo onakav profil igrača kakav Mourinho voli. Savršeno se uklapa u sliku".

U nastavku objašnjava zašto.

"Šef Manchester Uniteda identificirao je hrvatskog veznjaka kao potencijalno pojačanje prije nekoliko mjeseci kako zbog njegove obrambene igre, tako i napadačkog doprinosa. Ali postoji jedan aspekt njegove igre koji je posebno koji je posebno zapeo za oko Mourinhu da ostane tako ustrajan na njegovom dolasku - ubacivanja. Perišić je prošle sezone imao 6.6 ubacivanja prosječno po utakmici. Za usporedbu, najbolju statistiku što se tiče ubacivanja od Unitedovih krilnih igrača prošle sezone imali su Anthony Martial (2.24), Henrih Mhitarjan (2) i Jesse Lingard (1). Kako je njihov novi napadač Romelu Lukaku treći po broju postignutih golova glavom u Premierligi od sezone 2012/13 s njih 18, a i trećinu je golova prošle sezone zabio glavom, čini se očito da je United trebao igrača koji će ga opskrbljivati loptama", objašnjava Delaney.

"Perišićeva ubacivanja za Lukakua su jedan od razloga zašto će Ivan biti potpisan, ako ne i glavni...Hrvat možda neće biti pojačanje koje će ostaviti navijače u čudu, ali je vrlo nužno pojačanje", zaključuje autor teksta pod naslovom 'Ivan Perišić je klasično pojačanje Josea Mourinha, a mogao bi biti i najvažnije pojačanje Manchester Uniteda ovog ljeta".

Linker
25. travanj 2024 02:22