Getty Images
SRUŠENE SU SVE GRANICE

POSTIGNUT NAJVEĆI DOGOVOR U POVIJESTI NOGOMETA! Nevjerojatno je koliko će Messi od danas zarađivati u Barceloni, a odšteta će preplašiti i najhrabrije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2017. 14:07

Dogovor je napokon pao! Mjesecima su se vodile rasprave oko toga hoće li jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa, Leo Messi produžiti svoj ugovor s Barcelonom. Na kraju, Argentinac je dogovorio novi, po svemu povijesni ugovor koji će ga na Nou Campu zadržati do 2021. godine.

Ovaj sjajni nogometaš je prije nekoliko dana oženio prekrasnu Antonellu Roccuzzo, a trenutačno se nalazi na godišnjem odmoru nakon kojega će se vratiti u Barcelonu i potpisati ugovor koji mu garantira oko 570.000 eura tjedne plaće. Radi se o apsolutnom rekordu - Messi će ubuduće zarađivati 31.2 milijuna eura godišnje. Za usporedbu, drugi najbolje plaćeni nogometaš svijeta je Cristiano Ronaldo sa oko 24 milijuna eura.


Lionel Messi Destroying Great Players ● No One...

- Svi u Barceloni su zadovoljni ovakvim raspletom situacije i time što je Messi pokazao veliku privrženost klubu, on je najbolji igrač u povijesti. Čitavu profesionalnu karijeru proveo je u Barceloni te je zajedno s njom ostvario nevjerojatan uspjeh. Uspjeh kakav još nije viđen u nogometu - stoji u službenom priopćenju kluba.

U ovaj bogati ugovor stavljena je jedna bitna klauzula, a riječ je o odšteti koju će neki klub morati izdvojiti ukoliko će htjeti dovesti Argentinca. Ona iznosi vrtoglavih - 300 milijuna eura!

Messi je do sada s Barcelonom osvojio osam naslova prvaka, četiri Lige prvaka, pet 'Kupova kralja', sedam španjolskih superkupova, tri europska superkupa. U 583 utakmice odigrane za Katalonce upisao je 506 pogodaka što ga čini najboljim strijelcem u povijesti kluba.

Messijev novi ugovor:

Tjedna plaća: 570 tisuća eura

Godišnja plaća: 31.2 milijuna eura

Otkupna klauzula: 300 milijuna eura

Nagrada za potpis ugovora: 25 milijuna eura

Linker
16. travanj 2024 00:19