Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BEZ NOVOG UGOVORA

POSUĐEN U TURSKU, VRAĆEN KAO VELIKO POJAČANJE, ALI USKORO ZAUVIJEK NAPUŠTA MAKSIMIR Dinamova 'čudna biljka' dobiva 'zeleno' svjetlo za transfer

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2017. 18:15

Hoće li Dinamo produžiti ugovor s Juniorom Fernandesom? Čileancu ugovor ima vijek trajanja do lipnja iduće godine, a kao što vjerojatno znate, u takvim okolnostima, godinu dana prije isteka, obično se ugovor produljuje ili se neproduljenjem daje do znanja da će igrač napustiti klub.

S druge strane, klub produljenjem ugovora osigurava veću prodajnu cijenu kod mogućeg budućeg transfera, jer je igrač kojem je ugovor pred istekom mnogo jeftiniji, a često čak i besplatan, pa klub na temelju odštete dobiva malo ili ništa.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Kad je igrač u pitanju, ako mu se odlazi iz kluba, onda mu se nikako ne isplati potpisivati novi ugovor, jer si tako sužava mogućnost transfera, s obzirom na odštetni zahtjev, a isto tako definitivno si umanjuje godišnju plaću. Naime, kad je odšteta minimalna ili je uopće nema, onda igrač u budućem klubu može dogovoriti mnogo veća godišnja primanja.

Po informacijama do kojih smo doprli, uskoro će očekuje razgovor Fernandesa i uprave kluba. Nakon tog sastanka znat će se konačno hoće li Junior potpisati novi ugovor ili ipak neće...

Po nekim špekulacijama koji dolaze s raznih adresa, izvjesnije jest da Dinamo s Fernandesom neće potpisivati novi ugovor, nego će njegove kvalitete koristiti do zime, kad bi se mogao dogoditi transfer. Kako čujemo, s takvom opcijom zadovoljan je i Fernandes.

Krajac Damir / CROPIX
CROPIX

Postao pojačanje

Ako se sjećate, Dinamo je dogovorio otkup ugovora od Bayera Leverkusena u ljeto 2014. godine, s Fernandesom je potpisao na četiri godine, bez obzira što je igrač u Parku mladeži doživio prijelom noge. Takav potez Modrih tada je oduševio Fernandesa, tako da su on i klub cijelo vrijeme u dobrim odnosima, koje nije pokvarila ni odluka bivšeg trenera Ivajla Peteva koji ga se riješio poslavši ga u Tursku.

Iako je bio povrijeđen, a to se sigurno primijetili, Fernandes u svojim javnim nastupima nikad nije u eter gurao rečenice koji bi bile usmjerene protiv kluba. Istina, Dinamo bi ga prodao u Alanyaspor da su ga Turci željeli kupiti pod uvjetima koje je diktirao modri klub, ali kako nisu, vraćen je u plavu svlačionicu i postao je igrač o kojem se govori kao o - pojačanju!

Međutim, u plavom klubu isto tako znaju da je Junior igrač čudnog karaktera, koji je ipak u plavom dresu ispunio sve svoje dosadašnje ambicije te bi ga se duljim ostankom teško motiviralo. Tako da ispada kako je zaista najbolje da se s njim ne produljuje ugovor, nego da odigra jesensku sezonu, a onda lagano krene u nove izazove. S takvim raspletom bili bi zadovoljni i Dinamo i Fernandes, pa će se on, vrlo je vjerojatno i dogoditi.

Linker
25. travanj 2024 18:05