Michael Krmenčik
 REUTERS/David W Cerny / REUTERS
ČEŠKI GOLGETER

POTENCIJALNO DINAMOVO POJAČANJE VRIJEDNO TRI MILIJUNA EURA 'Taj je kao tanker! On bi bio pravo pojačanje za bilo koju europsku momčad'

ČEŠKI GOLGETER O robusnom napadaču Viktorije Plzen mnogo toga je otkrio njegov suigrač Diego Živulić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. studeni 2017. 00:03

Jučer smo napisali da je Dinamo bacio oko na a Krmenčika (24), češkog reprezentativca, robusnog golgetera iz Viktorije Plzen. Danas smo na tu temu razgovarali s njegovim suigračem, našim Diegom Živulićem (25), koji u Viktoriji igra na poziciji centralnog veznog igrača.

- Mogu vam samo kazati da sam neslužbeno čuo kako se Dinamo zanima za Michaela. Pričalo se o tome kod nas, ali nemam nikakve konkretne informacije - kazao nam je Živulić.

Uvjerljivo prvi

Za one koji možda ne znaju, Živulić je bivši igrač Rijeke, koji je veći dio svog ugovora odradio u Pomorcu. Nažalost, karijeru su mu obilježile ozljede. Imao je frakture metatarzalne kosti, operirao je trbušni zid, odradio je artroskopiju koljena... Život ga nije mazio, ali bio je uporan. Kad mu je istekao ugovor s Rijekom, otišao je u Zlin, koji je tada igrao drugu češku ligu, bilo je to u ljeti 2014. godine.

- Kao treći na ljestvici ušli smo u Prvu ligu, dvije sezone sam odradio standardno, uspjeli smo osvojiti Češki kup, taj plasman je izravno vodio u skupinu Europske lige. Međutim, više nisam želio produžiti ugovor sa Zlinom, već sam pomalo bio zasićen nakon tri godine, trebala mi je neka druga motivacija, a imao sam ponude Sparte iz Praga i Viktorije iz Plzena. Odlučio sam otići u Viktoriju. Ovdje mi je super, imamo 13 pobjeda u 13 utakmica, uvjerljivo smo prvi na ljestvici, drugi smo u skupini Europske lige, igram uglavnom stalno, u svim natjecanjima ove sezone igrao sam na 15 utakmica - priča svoju priču Živulić.

Naravno, s obzirom na to da nam je kazao kako je naša informacija o zanimanju Dinama za njegova kolegu iz svlačionice, sjajnog Čeha Krmenčika bila točna, raspitali smo se malo o tom golgeteru.

Sjajan centarfor

Živulić ističe da je Michael je ove sezone u sjajnoj formi.

- On je tip igrača kojeg bih mogao nazvati - tanker! Valjda se neće naljutiti, ha-ha... Izrazito je jak, onako kao bik, ide glavom na kopačku, fenomenalno se snalazi u prostoru, u šesnaestercu je nevjerojatno dobar, permanentna opasnost. Realizacija mu je izvanredna, gotovo svaku šansu pretvori u pogodak. S obzirom na to da je visok 190 centimetara, dosta je brz. Osim toga, tehnički i taktički je vrhunski. Kompletan je igrač, sjajan centarfor.

Football Soccer - Czech Republic v Norway - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group C - Prague, Czech Republic - 11/11/16  Czech Republic's Michael Krmencik and Norway's Alexander Tettey and Omar Elabdellaoui in action.  REUTERS/David W Cerny - S1AEUMHBERAE
REUTERS/David W Cerny / REUTERS
Michael Krmenčik

Dakle, on bi definitivno bio pojačanje za Dinamo?

- On bi bio pojačanje za svaku europsku momčad! Recimo, Montpellier ga je želio dovesti ovog ljeta, ali klub ga nije želio prodati.

Bi li ga Viktoria prodala Dinamu?

- To ne znam... Jer u takvoj je formi da će za njega sigurno stići ogromne ponude, ako ga budu prodavali, onda će to biti visoka, jako visoka cijena. Nadalje, ako osvojimo prvenstvo, sljedeće godine idemo izravno u skupine Lige prvaka, pa će možda i ostati, potpisati novi ugovor. Viktoriji novac nije potreban u smislu da ako ne proda Krmenčika, neće moći preživjeti. Dobar sam s Krmenčikom, odličan je čovjek - zaključio je Živulić.

Krhko je znanje

Bez obzira kako se ova priča oko odličnog češkog reprezentativca rasplela, Dinamo zaslužuje pohvale. Na vrijeme je prepoznao sjajnog golgetera u Viktoriji Plzen, jer Modri su krenuli u akciju prije nego je Krmenčik krenuo u sezonu svog života. Na kraju će ispasti da je ispalo loše za Modre što je Čeh toliko zabijao. Svaki pogodak dizao mu je cijenu... Ali tko zna, kad su transferi u pitanju, ‘krhko je znanje’...

Linker
17. travanj 2024 00:38