Getty Images
JUVENTUS U AKCIJI!

POTVRĐEN NAJVEĆI TRANSFER OVOGA LJETA Za nevjerojatnu cifru Mandžukić dobio veliku konkurenciju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2016. 14:52

Svjetski mediji potvrdili su prvi veliki transfer ovoga ljeta! Dok čekamo prijelaz Pogbe iz Juventusa u Man. Uniteda (ili Real, koji se odjednom umiješao u posao nakon što mu je pobjegao Andre Gomes), Juventus je finiširao prijelaz Gonzala Higuaina! Za sjajnog argnetinskog napadača Napoliju će platiti 94 milijuna eura!

Higuain će biti isplaćen u dvije rate kroz dvije godine (47+47 milijuna), a Argentinac je potpisao četverogodišnji ugovor težak 7,5 milijuna eura po sezoni!

Higuain će ovime postati drugi najskuplji nogometaš u povijesti. Više od njega koštao je tek Velšanin Gareth Bale za kojeg je Real Madrid prije tri godine platio Tottenhamu 100 milijuna eura. Higuain je iza sebe ostavio transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real koji je bio vrijedan 94 milijuna eura.

Dolazak u Juventus sjajnog argentinskog napadača, koji je prošle sezone u 42 nastupa zabio 38 golova, otvara pitanje budućnosti Marija Mandžukića. Vrlo lako bi se moglo dogoditi da 'Manđo' ponovo digne 'sidro' i treću sezonu uzastopce promijeni klub. Hrvatski napadač je u Juventus stigao u lipnju 2015. godine iz Atletico Madrida čiji je dres nosio jednu sezonu. Prije toga dvije godine je igrao za Bayern, a dvije za Wolfsburg.

Juventus je ovoga ljeta već angažirao pet igrača. Iz Rome je stigao Miralem Pjanić, iz zagrebačkog Dinama Marko Pjaca, iz Marseillea Mario Lemina, iz Barcelona Dani Alves, a iz Bayerna Medhi Benatia.

Linker
27. travanj 2024 07:20