Reuters
NEMA MIRA U MADRIDU

POZADINA RONALDOVA 'ODLASKA IZ REALA' Velika zvijezda poludjela zbog optužnice i reakcije kluba, Zidane telefonskim pozivom s ljetovanja spasio stvar?

NE GUBE NADU Trener i kapetan Kraljevskog kluba u misiji ostanka portugalske zvijezde na Bernabeuu
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 19. lipanj 2017. 21:09

Trener madridskog Reala Zinedine Zidane mogao bi imati važnu ulogu u smirivanju situacije oko Cristiana Ronalda, pa je telefonski nazvao 32-godišnjeg napadača koji se s portugalskom reprezentacijom nalazi u Rusiji na Kupu konfederacija. Ronaldova ljutnja na Real Madrid jer ga, kako on smatra, nije zaštitio od optužnice za utaju poreza stigla je do trenera u Italiji.

Ondje se Zidane sa suprugom nalazi na godišnjem odmoru. Prvo je telefonski provjerio je li informacija o mogućem odlasku iz kluba točna, tvrde španjolske novine Marca. Zidaneova riječ ima utjecaja na Cristiana Ronalda. Upravo je on ove sezone postao prvi trener koji ga je vadio iz igre i objasnio mu da se mora odmarati. To se pokazalo uspješnim, pa je Ronaldo najviše pokazao na kraju sezone kada je i proglašen najboljim igračem finala Lige prvaka u Cardiffu, a Real Madrid obranio naslov prvaka Europe.

Zidane je, tvrdi Marca, Ronaldu rekao da ponovno razmisli o svojoj odluci i ne napušta klub s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine. Jasno mu je dao do znanja da je za njega i suigrače on ključni čovjek, da su im bitni njegovi golovi i njegov duh i da je Real Madrid pobjednička momčad zbog njega. Francuz je uvjeren da će se Ronaldo ohladiti.

Ramosov poučak

On, međutim, nije i jedini koji je nastojao vidjeti što se događa s najboljim strijelcem. Nazvao ga je i kapetan Sergio Ramos. Njegova poruka je išla u istom pravcu. I sam Ramos našao se u sličnoj situaciji 2015. kada je pustio informaciju o svom mogućem prelasku u Manchester United. Nakon toga je potpisao novi unosniji ugovor s Real Madridom, a bivši igrač engleskog kluba Rio Ferdinand rekao je tada kako je Ramos iskoristio Manchester s ciljem popravljanja ugovora u Madridu.

I u slučaju Ronalda mnogi smatraju da blefira i da nema nikakvu konkretnu ponudu izvana. U protivnom bi s njom ispod ruke diskretno pristupio upravi kluba, a ne prijetio preko medija. Većina upire prstom u njegova zastupnika Jorgea Mendesa, smatrajući kako krivnju za podizanje optužnice želi prebaciti na Real Madrid. I vjerojatno prebaciti na klub moguću poreznu kaznu od oko 20 miijuna eura. Kada je stigla optužnica Ronaldo je upitao Mendesa od kuda sada to, a ovaj mu je rekao da ga klub nije dovoljno zaštitio. Takav scenarij vide Real Madrid i dio medija.

- Ronaldo je loše savjetovan. Ako se smatra nedužnim bilo bi časno ostati ovdje i na sudu dokazati čitavom svijetu da je žrtva nepravednog procesa - smatra Tomas Roncero, novinar i navijač Real Madrida.

Velik udarac

- On bi morao biti odgovorniji te pokazati obraz ljudima koji ga obožavaju. Ikona je Real Madrida i tako bi se trebao ponašati, a ne najavljivati odlazak - dodaje.

Predsjednik Španjolske nogometne lige Javier Tebas dao je u nedjelju punu podršku Cristianu Ronaldu napomenuvši kako bi njegov odlazak bio veliki udarac za španjolski nogomet.

- Poznavajući njegovo okruženje, i o kakvim je profesionalcima riječ, nimalo ne sumnjam da je Cristiano Ronaldo nevin. Živimo u vremenu u kojem svatko biva javno optužen za prijevaru čim se pojavi neka vijest iz ministarstva financija - izjavio je Tebas za televiziju La Sexta. Upitan o mogućem odlasku Ronalda iz Španjolske rekao je:

- Posljedica se ne može izraziti brojem, no to bi ugrozilo međunarodni rast lige. Bio bi to značajan gubitak za nas, nepopravljiva šteta. M. Dobrašin

Linker
24. travanj 2024 00:15