Getty Images
SIGURAN JE SAMO JEDAN

PRAVA ISTINA O BUDUĆNOSTI MATEA KOVAČIĆA Agent reagirao na silne medijske špekulacije

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 29. srpanj 2016. 10:15

Mateo Kovačić trenira i igra s Realom, pa iako ga mediji svakodnevno sele u Italiju, čas u Milan, čas u Napoli, on ne želi iz Madrida i odlučio se izboriti za mjesto kod Zinedinea Zidanea. Jedino da mu sam klub sugerira transfer, odlučio bi se na taj korak. To se dosad nije dogodilo.

- Nisam razgovarao s ljudima iz Reala, za to nisam vidio potrebe. Mateo se bori za mjesto pod suncem, kao i svi drugi, osim jednog (Ronalda, nap.a.) kojem je zajamčeno - kazao nam je njegov agent Nikky Vuksan, te dodao:

- To što se piše da ide ovdje ili ondje je poznata metodologija tijekom prijelaznog roka. Vjerojatno su to želje, ali ako imalo pratimo svakodnevno se razbacuje okolo s raznim imenima, ljudi moraju nešto čitati pa se to tako piše. Kovačić je u Realu, trener ga voli, daje mu podršku, a na svakom igraču je da se izbori koliko će igrati, tako i na njemu. Ipak je to Real, nije lako.

Jučer su u sklopu međunarodnog prijateljskog turnira ICC (International Champions Cup) odigrani susreti između divova europskog nogometa. Četiri susreta odigrani su širom globusa, od SAD-a do Kine.

Vratnica i pogreška

Prvi susret dana odigran je u Columbusu, na Ohio stadionu između europskog prvaka Real Madrida i prvaka Francuske PSG-a. Parižani su sve riješili u prvih 45 minuta kada su postigli sva tri pogotka preko Ikonea i dva puta Meuniera. Rezultat na 1:3 smanjio je Marcelo iz penala. U redovima madridskih Kraljeva nastupio je Mateo Kovačić u prvih 45 minuta na poziciji desnog veznog u 4-3-3 sustavu. U 35. minuti bio je sukrivac za drugi gol PSG-a kada je protivnik presjekao njegovo dodavanje i sjajnim udarcem poslao loptu u sam lijevi kut gola, Kovačić je na početku susreta zatresao desnu vratnicu.

- Treba nam još nekoliko dana da dođemo na razinu fizičke spreme, ovakvo je stanje bilo za očekivati. Bila je ovo naša prva utakmica, a s treninzima smo krenuli prije 10 dana. Nisam sretan zbog poraza, ali jesam zbog svega ostalog - izjavio je trener Zidane nakon neugodnog poraza.

Linker
19. travanj 2024 23:56