Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
NIGDJE MU SE NE ŽURI

PROPAO VELIKI RIJEKIN TRANSFER, ALI TO JE JAKO DOBRA VIJEST ZA NAVIJAČE Novi hrvatski reprezentativac u zadnji čas objavio ostanak na Rujevici!

Reprezentativni veznjak ostaje na Rujevici, što je bitno za europske kvalifikacije, ali daleko je rujan
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 19. lipanj 2017. 23:50

Malo je manje od mjesec dana prošlo otkad su talijanski mediji izvijestili da Roberto Donadoni u Bologni želi Filipa Bradarića kao zamjenu za Blerima Džemailija, koji je otišao u Montreal Impact. I drž’-ne daj, ide-ne ide, razgovaralo se u Italiji, prisustvovao je tome zamjenik sportskog direktora Ivan Mance, bilo je upitno hoće li 25-godišnji veznjak biti u autobusu za Kranjsku Goru ili će otići prije početka priprema. Odluka je na koncu donesena: Bradarić ostaje u Rijeci! Do kada? Do daljnjega.

- Moja je želja u ovom trenutku ostati u Rijeci. Znam da je postojao interes drugih klubova, ali u ovom trenutku želim pomoći momčadi da ponovi prošlosezonske rezultate te da ostvarimo što bolji rezultat u Ligi prvaka. Rijeka je postala moj dom proteklih godina. Ovdje uživam i trenutno sam fokusiran na pripreme s momčadi. Rijeka mi je dala puno, meni se ne nigdje ne žuri, bit će vremena za transfer - prenosi igračeve riječi službena klupska internetska stranica.

Rijeka, 261116. 
Stadion na Rujevici.
Utakmica 17. kola Prve HNL izmedju HNK Rijeka i HNK Cibalia.
Na fotografiji:  Filip Bradaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nigdje mu se ne žuri

Što se dogodilo s transferom u Italiju, na stadion Renato Dall’Ara? Očito je negdje zapelo, spone prijelaznog roka na jednom su mjestu popucale i sve je palo u Rječinu neočekivanim preokretom. Proteklih se dana spominjalo da Rijeka traži bankovne garancije nakon iskustva s prodajom Mitrovića u Bešiktaš, ali i ponukana činjenicom da talijanski klubovi baš i ne slove za uredne platiše. Je li moguće da je na tome zapelo, da Bologna nije mogla predočiti dovoljno čvrst dokaz o plaćanju kupoprodaje igrača? Očito su se Talijani cjenkali i odštetom i modalitetom njene isplate, no ispada da su se - prekockali. Riječkim je nogometnim kuloarima u isto vrijeme prostrujila vijest da je posao stopirao upravo predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Budući da se sigurno ne bi odrekao 4,5-5 milijuna eura, sigurno postoji valjan razlog za takvu odluku. I klupsku i Filipovu, jer potpuno je točno ono što Bradarić kaže, od prvog dana kada se saznalo za interes Bologne govorilo se da se njemu, zaista, nigdje ne žuri. Uostalom, ne bi, navodno, u Italiji zarađivao nešto više nego drugdje...

Ima novi ugovor

- Cijelu smo sezonu odradili bez ijedne svađe, bez najmanjeg incidenta. Zadovoljan sam i na osobnoj razini, zbog ozljeda nisam propustio nijednu utakmicu, a igrač tako može samo napredovati. Pogotovo u ovakvoj sredini. Hvala suigračima, trenerima, ljudima u klubu, ali i navijačima. Nedavno sam potpisao novi ugovor (do 2020. godine, op. a.), stvarno sam jako zadovoljan. O budućnosti ćemo vidjeti u dogovoru s klubom, ali ja sam ponosan igrač Rijeke - rekao je Bradarić nakon osvajanja dvostruke krune u Varaždinu.

Bradariću je lijepo i na privatnom planu, prije nekoliko se mjeseci na Kvarneru vjenčao s djevojkom Melanie, s kojom je dobio sina Luku, na Srdočima se zaista osjeća kao kod kuće, u Splitu. O nogometnoj afirmaciji ne treba ni govoriti, pod vodstvom Matjaža Keka prebrodio je početne oscilacije i amplitude, ove sezone bio je jedan od ključnih igrača, poveznica obrane i napada, udarač tempa riječke igre.

Ponuda Bologne bila je vrlo izdašna i značila bi mnogo za financijsku strukturu prvoligaša s Rujevice. Uostalom, to je gotovo polovica klupskog budžeta!

Naravno, već vam je poznato da su u prijelaznom roku svakakvi preokreti mogući, do 31. kolovoza je “tržnica” otvorena, a Bradarić nigdje nije naglasio da će ostati barem do zime, već da će Rijeci pomoći da ostvari što bolji rezultat u Ligi prvaka. To je, svakako, logično razmišljanje, kako veznjaka tako i kluba, to je primjerice modus operandi koji Dinamo koristi već godinama: dogovori se s određenim inozemnim klubom da igrač može otići tek nakon kvalifikacija Lige prvaka (uspješnih ili neuspješnih) kad mercato još traje (npr. Pjaca u Juventus, Rog u Napoli, Brozović u Inter, Badelj u HSV, Mandžukić u Wolfsburg). To je najnormalnija stvar u pregovorima klubova, s tim da bi se onda trebalo ugovoriti nekakvo osiguranje ako se igrač ozlijedi i sl.

Ono što je sigurno - Bradarić danas putuje za Kranjsku Goru i bit će jedan od predvodnika riječke škvadre u Ligi prvaka. Gdje mu cijena odštete, ali i godišnje plaće u budućem klubu, može dodatno narasti.

Serie A i druge inozemne lige malo će pričekati, Brada do daljnjeg ostaje na Rujevici. Sve su ostalo čari prijelaznih rokova...

Linker
19. travanj 2024 19:08