Valerio Pennicino/Getty
SPAS KARIJERE

PRVI OTKRIVAMO GDJE ĆE ZAVRŠITI ALEN HALILOVIĆ Kad bivši igrač Barçe zaigra za njih, to nije mala vijest: Hrvatski Messi napokon pronašao novi klub

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2016. 11:40

Alen Halilović nije našao sreću u HSV-u i Njemačkoj, španjolska liga ipak mu je zapisana u DNK-u i, po svemu sudeći, vraća se u Primeru. No Halilović neće ponovno u Sporting Gijon, koji ga je lansirao u ozbiljan prvoligaški nogomet; njegov će novi klub biti Espanyol.

Halilović je u sezoni 2015/16. za Sporting igrao čak 36 utakmica u elitnom rangu, dao tri gola i imao pet asistencija, davši dva pogotka u kupu. No, Barcelona na njega nije računala, kao ni izbornik Ante Čačić, koji ga je iz Rovinja poslao kući dok je nacionalna vrsta išla na Euro u Francusku. HSV ga je kupio za pet milijuna eura, Barca je zadržala pravo prvokupa, on se do prije koji dan držao tvrdnje da se želi dokazati u Njemačkoj, međutim, jučer smo dobili vijest da je pred vratima Espanyola. Dakako, transfer još nije potpisan jer se to može napraviti u siječnju kad krene prijelazni rok, za Halilovića znamo da mu je proteklog ljeta Valencia propala u zadnji čas, kad se već pisalo da je gotovo sve riješeno, stoga dok se na pojavi na stadionu Cornella-El Prat i ne odjene plavo-bijeli dres, nećemo staviti točku, ali sve vodi prema takvom raspletu.

A tamo je i kamp Barcelone, nedaleko zračne luke El Prat. Iako, kad bivši igrač Barcelone zaigra za Espanyol, to nije mala vijest. Rivalstvo, pa i neprijateljstvo između navijača golemo je; to se najbolje vidi na susretima kad je Espanyol domaćin. Naime, za njih drukaju prošpanjolski orijentirani stanovnici Barcelone, za razliku od katalonski nastrojenih fanova Blaugrane.

Mora početi igrati

Za Halilovića će Espanyol, realizira li se to i službeno, biti golem izazov jer ekipa Quiquea Sancheza Floresa igra dopadljiv nogomet. Premda su od Barcelone protekle nedjelje poraženi 4:1, a većina ekipe patila je od vrtoglavice nakon sudara s Messijem. Pa možda je Halilović Espanyolova poruka Barci: i mi svojeg Messija za trku imamo.

Ostaje vidjeti hoće li ga njemački klub prodati ili dati na posudbu. Cifre nisu tako velike da ih čak ni Espanyol ne bi mogao platiti. Bitno je da se pokrene, igrač koji ne igra nije igrač, to i on zna. A Primera mu može vratiti boju u lice. Iako će, u konačnici, sve biti na njemu!

Linker
23. travanj 2024 19:55