Josip Pivarić i Mario Šitum
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
OGLASILI SE I IZ MAKSIMIRA

PRVI PRAVI IZLAZNI TRANSFER DINAMA OVOG LJETA Modrima nije bio dovoljno dobar, Petev ga je selio, a sada odlazi kod hrvatskog trenera

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2017. 17:05

Ako ne računamo Machada i Goncala, koji su napustili Maksimir, te mogući odlazak Ivana Fiolića i vraćanje Amira Rrahmanija iz Lokosa u Maksimir, Dinamo je pred ostvarenjem prvog ljetnog transfera! Riječ je o odlaznom transferu: Mario Šitum odlazi u Lech Poznan, gdje je trener naš Nenad Bjelica, a riječ je o posudbi s mogućnošću otkupa ugovora. Na tom se transferu radilo već nakon završetka sezone, Bjelica je želio Šituma u svojoj momčadi, tako da, praktički, samo neki detalji dijele posao od konačnog zaključivanja.

Šitum je ove sezone za Modre nastupio u 19 utakmica HNL-a postigavši jedan pogodak, protiv Cibalije u 13. kolu, ubilježio je i pet europskih nastupa, sve u skupini Lige prvaka, dva puta protiv Juventusa, dva puta protiv Lyona te jednom protiv Seville. Zanimljivost je da je Šitum u svih pet utakmica bio - starter!

Šitum
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

Kad tako pogledate, onda bi se dalo zaključiti da je u pitanju vrlo bitan igrač Modrih. Međutim, ipak se nikako nije uspio dokraja nametnuti. Međutim, Šitum je igrao na raznim pozicijama; iako po vokaciji ljevokrilni napadač, igrao je i na desnoj strani u ofenzivnoj formaciji, ali isto tako i na poziciji desnog braniča. Riječ je o izrazito polivalentnom igraču koji je, očito, zapeo za oko Nenadu Bjelici te ćemo ga sljedeće sezone gledati u poljskoj ligi.

Financijski detalji Šitumova odlaska u Lech Poznan nisu poznati, ali vjerojatno će biti uskoro, kad se završi posao. Transfer koji bi se trebao realizirati potvrdio nam je i direktor Modrih Tomislav Svetina.

- Da, moguće je ostvarenje tog transfera - kazao je direktor.

Kad su u pitanu dolasci, tu nema nikakvih informacija. Neki menadžerski izvori neslužbeno guraju neke vijesti, ali u klubu nema potvrde o tome da će se ti transferi zaista i realizirati.

Pula, 190317.
25. kolo MAXtv Prve lige izmedju Istre 1961 i Dinama. 
Na fotografiji: Vladimir Buric i Mario Situm.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

- Nama je prijelazni rok počeo onog trenutka kada smo potpisali ugovore s našim mladim igračima te sa Soudanijem; mi smo tada u velikoj mjeri i završili svoj prijelazni rok. A ako u razdoblju koje je pred nama vidimo da nam je potrebno osnažiti par pozicija, onda ćemo reagirati. Nećemo kupovati bjesomučno i bez vizije, strategije, bez kriterija - govori Svetina.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo - Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Mario Situm.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kao što vjerojatno znate, Modri su još u veljači počeli svoj prijelazni rok. Potpisali su ugovore s Antom Ćorićem, Filipom Benkovićem, Dominikom Livakovićem, Adrianom Šemperom, Bornom Sosom, Nikolom Morom, Amerom Gojakom, Danijem Olmom, Davorom Lovrenom, Arminom Hodžićem, Ivanom Božićem, Bojanom Kneževićem... Naravno, ne smije se zaboraviti ni Sammirov povratak, dolazak Guilhermea... Modri su od početka godine zaista osigurali roster, tako da ovog ljetnog prijelaznog roka uistinu nema potrebe za nekim velikim akvizicijama.

Dinamove pripreme počinju 21. lipnja, zanimalo nas je kakva je situacija s Juniorom Fernandesom.

- Junior Fernandes trebao bi se pojaviti prvi dan priprema.

Dakle, kao što vidite, u plavom je domu prijelazni rok polako počeo, vjerojatno će se s vremenom zahuktati jer, kako znamo, cijela priča traje do 31. kolovoza. Klupski je stav da se neće ići grlom u jagode jer je povijest sve naučila da su potezi koji se vuku brzo i bez detaljne analize često diskutabilni.

Linker
18. travanj 2024 18:58