Foto: Boris Kovacev / CROPIX
SAGA PRI KRAJU

RASPLET SAPUNICE ZVANE NIKOLA KALINIĆ Milanu su propali Cristiano Ronaldo i društvo, a s našim golgeterom u paketu stiže - još jedan Vatreni!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. kolovoz 2017. 10:20

Sapunica Nikola Kalinić ipak ulazi u finiš. Kroničari Milana konstatiraju: od svih želja i potencijalnih bombastičnih pojačanja neće biti ništa, ostaje samo - Kalinić! Crveno-crni bacali su u eter imena Belottija, Aubameyanga, Ibrahimovića, koji je ozlijeđen i još nekoliko mjeseci neće igrati, neki nisu prezali od senzacija pa su u fantaziranju otišli i do Cristiana Ronalda, no pijesak curi, prvenstvo kreće, vođu napada nisu doveli, zato dani, a možda i sati dijele od raspleta.

U četvrtak se oglasio Everton, poslao je službenu ponudu Fiorentini za hrvatskog napadača - 25 milijuna eura. Toliko je već ranije davao Milan pa je odbijen. Bilo bi intrigantno da negdašnji napadač Hajduka zaigra protiv Bijelih u kvalifikacijama Europske lige. I on bi pristao na povratak u Premiership, gdje je nosio dres Blackburna, međutim Milan mu je prioritet.

Fiorentina je nestrpljiva, čeka rasplet da dovede zamjenu bude li trebalo, što je vjerojatno, Kalinić i njegov menadžer Tomislav Erceg također žele što brže zaključiti posao. Nakon “mine” s Goodisona spominje se da će Milan redefinirati ponudu i staviti na stol 30 milijuna eura, ali da će osim Kalinića tražiti i Milana Badelja. Hrvatski paket? Bilo bi zanimljivo. U suprotnom smjeru mogao bi, pak, stoper Paletta.

Je li ponuda Evertona doista želja da ga odjenu u plavi dres ili samo upozorenje Milanu da bude konkretniji? Traži li ga Ronald Koeman ili su to menadžerske kombinacije da se pritisne direktore iz Milanella, Fassonea i Mirabellija? Kalinić bi kao igrač apsolutno imao mjesta u ekipi iz Liverpoola, na ostalo će uskoro doći odgovori.

Nikolin izbor je Milan. Predugo ih čeka, ali i dalje mu je to prva želja. Zbog kluba, grada, lige, po svemu mu odgovara. A Everton? Ako ga doista želi, lako će izaći sa 30 ili 35 milijuna eura, njima to nije nikakav problem. A Viole ne bi mogle reći drugo nego - prodano! Kako se takva cifra nije dogodila, u fokusu su i dalje Crveno-crni. U međuvremenu Kalinić igra, zabija i asistira za aktualni klub. Nije prošao cijele pripreme, ali ide mu. Forma ne bi smjela biti problem, u kojem god dresu dočekao kraj prijelaznog roka.

Linker
16. travanj 2024 10:55