Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
PIŠE LONDON EVENING STANDARD

REAL 'ŽRTVUJE' KOVAČIĆA ZA REKORD? Englezi otkrivaju pozadinu priče o ludom transferu, u prilog ostanku Vatrenog u Madridu ne ide još jedan detalj...

 
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2017. 10:55

Čini se kako napisi o mogućem transferu Matea Kovačića iz Real Madrida u Premiership, konkretno Tottenham, nisu tek puka nagađanja.

Piše tako London Evening Standard koji navodi da su u Realu spremni saslušati ponude za Kovačića kako bi skupili novac za financiranje najbogatijeg, rekordnog transfera u povijesti nogometa, onog Kyliana Mbappea iz Monaca, koji bi, nagađa se, mogao biti težak između 130 i 150 milijuna eura.

Iako je Kovačić pod ugovorom u Realu do 2021. godine i prošle je godine nastupio u 27 utakmica u Primeri, u momčadi Zinedinea Zidanea uglavnom igra uloge džokera s klupe, dok bi u Tottenhamu vrlo vjerojatno imao status prvotimca. Nadalje, u Realu su blizu dovođenja Betisovog veznjaka Danija Ceballosa, što bi značilo dodatnu konkurenciju za Kovačića, a moguće i manju minutažu.

A u prilog Kovačićevom ostanku u Realu ne ide ni činjenica da Real zasad nije još prodao dvije zvijezde Jamesa Rodrigueza i Alvara Moratu, čijim se novcem trebao financirati transfer Mbappea. Morata je bio nadomak Manchester Uniteda, isto kao i James, ali se poslovi, barem zasad nisu realizirali.

Tottenham je navodno spreman Realu ponuditi između 26 i 30 milijuna eura, a Spursima navodno problem predstavlja i Kovačićeva plaća od 3.5 milijuna eura godišnje, što je previše za Spurse.

Tottenham je dobro zagrizao za Kovačića, ali London Evening Standard piše kako će ga Real ponuditi i ostalim europskim uglednicima i tražiti i bogatiju ponudu...

Linker
25. travanj 2024 11:10