Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
ZANIMLJIVO IME

RUDEŠ DOVEO HRVATSKO POJAČANJE IZ SAMPDORIJE 'Vjerujem da ću ja pomoći Rudešu i da će Rudeš pomoći meni, ovo je dobra priča'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. srpanj 2017. 13:18

Par dana prije premijerne ligaške utakmice u svojoj povijesti, koju će Rudeš danas odraditi protiv Osijeka u Gradskom vrtu, klub sa zapada Zagreba predstavio je dvojicu najsvježijih pojačanja.

Krilni napadač Juanan Entrena i veznjak Karlo Lulić, obojica 21-godišnjaci (Lulić je devet dana stariji), već danima treniraju s novim suigračima, ali, kao i Antonio Cristian Glauder, zbog papira neće nastupiti na premijeri.

- Sretan sam što sam tu i što sam dio pravog projekta. Sretan sam što sam u Zagrebu, velikom i lijepom gradu. Hvala predsjedniku i svim ljudima u klubu na srdačnom dočeku, očekujem puno i od sebe i od kluba - poručio je Entrena.

Njegov je bivši suigrač u Granadi bio Ivan Kelava, koji je za Entrenu rekao “on je strašan igrač”.

- Hvala na ovoj opasci, a u Rudeš sam se došao još poboljšati. Ako kažu da sam dobar, ja želim biti još bolji - poentirao je Entrena.

Nadovezao se i direktor Tomislav Knežević:

- Pratio sam nedavni prijelaz Entrene iz Granade u Alaves i mogu vam reći da je u španjolskim medijima to bila prilično velika vijest.

Za Rudeš će, možda već od 2. kola i Rijeke na Rujevici, zaigrati i Karlo Lulić. Nakon što se u lipnju vratio u Sampdoriju s posudbe u Osijeku, vratio se u Hrvatsku, raskinuo ugovor s klubom iz Genove i postao član Rudeša.

- Rudeš je dobra priča, nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari. Vjerujem da ću ja pomoći Rudešu i da će Rudeš pomoći meni - kaže Lulić.

Prije nekoliko godina o Luliću se pričalo biranim riječima. No velika nada hrvatskog nogometa dosad nije opravdala velika očekivanja.

- Sada shvaćam da je odlazak u Italiju sa samo 18 godina bila pogreška. Liga je teška, mladom igraču tamo nije lako. Rudeš vidim kao priliku za oživljavanje karijere, dat ću najbolje od sebe da tako bude.

Rudeš starta u Osijeku, klubu čiju je nogometnu školu Lulić prošao.

- Osijek se diže, cijeli grad je uz klub i trese ih euforija. Možda je prerano za europski iskorak, ali u Hrvatskoj će ove sezone igrati važnu ulogu. No nadam se da ih Rudeš može zaustaviti. Momci su željni i motivirani, a Osječani iza i ispred sebe imaju europski okršaj. Imamo šanse za dobar rezultat - zaključio je Lulić.

Entrena i Lulić nisu posljednji na popisu pojačanja kluba s Rudeške ceste 25. Već sljedećeg tjedna u kadru trenera Inakija Alonsa mogli bismo vidjeti nova imena. I Rudešov patron Alaves sigurno će prema zapadu Zagreba usmjeriti još nogometaša..

Linker
20. travanj 2024 00:45