Reuters / Anthony Devlin Livepic
VELIKI PLANOVI

SLAVEN BILIĆ GRADI ZASTRAŠUJUĆU MOMČAD Arsenalova zvijezda već je pikirana, a uskoro stiže i donedavni kapetan Manchester Uniteda?!

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 14. lipanj 2017. 20:03

Hrvatski stručnjak na klupi engleskog West Hama Slaven Bilić gradi momčad za sljedeću sezonu i, prema prvim najavama, ima velike planove.

Arsenalov napadač Olivier Giroud već je obznanjen kao važan 'pick' prethodnih dana, a mediji pišu kako bi u West Ham mogao doći i Chris Smalling, branič i sve donedavno kapetan Manchester Uniteda.

Manchesterov branič ima još dvije godine ugovora s 'Crvenim vragovima', ali menadžer kluba Jose Mourinho jasno mu je poručio da ne više računa na njega nakon problema s ozljedama. Osim West Hama, kojeg mediji navode kao glavnog favorita, u utrci za 27-godišnjeg pouzdanog stopera (31 nastup, 1 gol za reprezentaciju Engleske) su i Arsenal te Everton.

Kapetanom je bio početkom sezone kada Wayne Rooney nije konkurirao za početnu postavu, a u ovom vrhunskom europskom klubu boravi punih sedam godina tijekom kojih je upisao 243 nastupa.

O njegovim kvalitetama stoga ne treba posebno raspravljati, bio bi pravo pojačanje ukoliko zaista dođe, a slično vrijedi i za Girouda. Raspucani francuski napadač se dokazao u Arsenalu s 98 golova u 227 nastupa, ali je pao u drugi plan posljednjih mjeseci, a Arsene Wenger naciljao je zamjene u Mbappeu odnosno Lacazetteu. Ako dođe do 'deala', odšteta će iznositi približno 25 milijuna eura.

Osim njih, na radaru Slavena Bilića nalaze se i Bertrand Traore, napadač Chelseaja, koji bi koštao 20 milijuna eura te Johann Djourou, nekadašnji branič Arsenala, a danas član njemačkog HSV-a.

Linker
26. travanj 2024 10:59