Reuters / Jason Cairnduff Livepic
VELIKA ŠANSA ZA MLADOG GOLMANA

SLUŽBENO JE Donedavno nepoznati vratar postao treći najskuplji golman svih vremena: 'Ovo je veliki klub, pokazat ću što znam'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2017. 20:27

Engleski premierligaš Everton i službeno je potpisao 23-godišnjeg golmana Jordana Pickforda, dosadašnjeg člana Sunderlanda.

Pickford je plaćen 35 milijuna eura, čime je postao treći najskuplji vratar svih vremena nakon Gianluigija Buffona odnosno Edersona. Buffon je preša iz Parme u Juventus za 53 milijuna eura, a Ederson iz Benfice u Manchester City za 40 milijuna.

- Ovo je velik, ogroman klub i velika prilika koja mi se pružila u pravom trenutku. Pokazat ću što znam i mogu kao vratar - izjavio je Pickford na predstavljanju, a potpisao je na pet godina.

Zanimljivo, iako je visinom transfera nadmašio cijeli niz vrhunskih, svjetskih vratarskih imena kao što su Neuer, De Gea i brojni drugi, Pickford je zapravo bio manje-više nepoznat sve do nedavno. Branio je za Sunderland, nikada se njegovo ime nije spominjalo u konteksu velikih klubova, a nikada nije ni pozivan u reprezentaciju Engleske.

Linker
24. travanj 2024 07:05