REUTERS
ZALUDIO TALIJANE

SNAŽAN, VELIKODUŠAN, TVRDOGLAV! BORAC IZ BRODA POSTAO JE SIMBOL DANAŠNJEG JUVEA Mandžukić potpisao ugovor života, samo trojica zarađuju više od njega

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. svibanj 2017. 13:50

Mario Mandžukić potpisao je u četvrtak ugovor života. Hrvatski napadač i Juventus stopili su se posljednjih mjeseci, rezultat je produženje suradnje za godinu dana. Kako Bijelo-crni nisu objavili koliko će godišnje zarađivati, mediji barataju s raznim brojkama.

Mnogi spominju pet milijuna eura, Gazzetta dello Sport piše četiri milijuna. Više od njega u klubu inkasiraju samo Higuain (7,7), Dybala (6) i Pjanić (5,5).

Osvojio Allegrija

Mandžukić je u Torino aterirao 2015. iz Atletica i sklopio četverogodišnji posao za plaću 3,5 milijuna eura godišnje. Lani se naveliko špekuliralo da će dati petama vjetra zbog kupnje Gonzala Higuaina, no tada je jasno rekao treneru - ostajem i borit ću se! Max Allegri je to itekako cijenio, međutim kad se ekipa kompletirala, nakon oporavka od ozljeda i ulaska u formu Argentinca koji je došao s kojim kilogramom viška, trener je posegnuo za jedinim rješenjem, u rasporedu 4-2-3-1 stavio ga je na lijevo krilo. Premda se ranije znao namrštiti na tu varijantu, primjerice Niki Kovaču u reprezentaciji, u Juventusu je zagrizao do kraja, bez kompromisa, i postao ljubimac navijača. U prilici je reprizirati 2013. u kojoj je s Bayernom osvojio sve moguće titule.

Giorgio Perottino / REUTERS

Novi ugovor veže ga za Juventus do 2020. godine. Često se oko njega vrte Kinezi, ali koliko god baratali basnoslovnim ciframa morat će pričekati jer Mandžukić i dalje gori do ambicija da čini pothvate na najvećoj sceni. U 84 utakmice za Staru damu zabio je 23 gola, ali više nego pogocima fanove je osvojio fizičkom moći i žrtvom. I prije Cardiffa i finala Lige prvaka ušao je u velikane...

Simbol

“Snažan, velilkodušan, tvrdoglav, ne želi prepustiti niti jedan centimetar protivniku do zadnje sekunde...”, tako ga Juventus opisuju u biografiji. Jedan je od simbola ove momčadi, a to će s novim ugovorom biti i više.

Te 2020. imat će 34 godine. Taman za Kinu...

Linker
25. travanj 2024 06:47