Reuters / Sergio Perez Livepic
PROBLEMI U 'RAJU'

ŠOK ZA NEYMARA I PSG, PROPADA CIJELI POSAO OD 222 MILIJUNA EURA!? Iznenađujući zaokret u slučaju najbogatijeg nogometnog transfera ikad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 15:07

Neymarov transfer iz Barcelone u PSG težak 222 milijuna eura naišao je na veliku zapreku.

Naime, španjolska Primera (La Liga) odbija dati 'ispisnicu' Brazilcu iako u Neymarovom ugovoru postoji odštetna klauzula u kojoj stoji da je slobodan ići ukoliko se uplati tražena odšteta. U ovom slučaju iznos od 222 milijuna eura.

Iako se ne vjeruje da La Liga ima pravne osnove da zaustavi transfer, cijeli proces mogao bi biti znatno usporen.

Vijest su prenijeli svjetski mediji, a ovakva informacija dolazi kao veliki šok za PSG i samog Brazilca koji su mislili da je transfer praktički gotova stvar.

"Možemo potvrditi da su Neymarovi odvjetnici stigli u La Ligu kako bi položili odštetu i da je ista odbijena. To su zasad sve informacije koje vam možemo dati", stoji u priopćenju La Lige.

Španjolski sportski list "Marca" piše kako se Brazilac i njegovi pravni savjetnici namjeravaju obratiti FIFA-i tražeći privremeni transfer u PSG.

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas već je ranije u jednom interviewu upozorio da La Liga neće prihvatiti isplatu PSG-a jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

Linker
25. travanj 2024 08:33