David Ramos / Getty Images
PIŠE MUNDO DEPORTIVO

ŠPANJOLCI OTKRIVAJU PRAVU ISTINU! NEMA ŠANSE DA HRVAT NAPUSTI BARCELONU 'Ne želi ni čuti za takvu mogućnost, a jedna stvar mu se posebno ne sviđa'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 19. srpanj 2017. 20:41

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić (29) niti želi niti razmišlja o napuštanju Barcelone, pišu sportske novine Mundo Deportivo sa sjedištem u tom gradu, pozivajući se na neimenovani izvor. Barcelona bi htjela dovesti veznog igrača Marca Verrattija (24) iz PSG-a, a zbog njegove cijene se Rakitić našao usred potencijalne operacije navedene u španjolskim medijima.

“Hrvatski reprezentativac ne želi ni čuti za takvu mogućnost. Ne sviđa mu se pomisao da bi mogao biti valuta razmjene. U svakom slučaju, klub mu to zasad nije ni predložio”, piše Mundo Deportivo.

Verratti ima ugovor s PSG-om do ljeta 2021. godine, a njegova cijena iznosi 45 milijuna eura, baš kao i Rakitićeva, podatak je Transfermarkta. U Italiji se čak pojavila informacija da bi Barca mogla ponuditi 65 milijuna eura i Rakitića. Nagađalo se i o razmjeni Rakitića i veznog Andre Gomesa, čija cijena se kreće oko 25 milijuna eura, za Verrattija.

U ponedjeljak je, međutim, Barcelonin sportski direktor Robert Fernandez rekao na konferenciji za medije kako klub ne želi izgubiti vlastite dobre igrače odbacivši mogućnost takve operacije. Rakitić je u ožujku produžio ugovor koji mu je istjecao u ljeto 2019. za dodatne dvije godine do ljeta 2021. U njegovu ugovoru postoji klauzula prema kojoj klub koji ga želi dovesti mora platiti Barci 125 milijuna eura. Rakitić u srijedu pod vodstvom novog trenera Ernesta Valverdea kreće na pripreme u SAD.

Rakitić otputovao s Barcelonom u SAD

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić otputovao je u utorak s Barcelonom na pripreme u Sjedinjene Države, a prije polaska se osvrnuo na požare u Splitu i Dalmaciji.

"Hvala vam što ste spasili naš grad. Naši heroji!", poručio je Rakitić preko društvene mreže Instagram pozdravivši sve one koji su se zadnjih dana borili s požarima.

Vezni 29-godišnji nogometaš objavio je i fotografiju s kapetanom Andresom Iniestom i suigračima s leta španjolske zrakoplovne kompanije Ibierije na putu za Sjedinjene Države.

Tijekom idućih deset dana Barcelona će se pripremati u New Yorku, Washingtonu i Miamiju. Prvu prijateljsku utakmicu odigrat će protiv talijanskog prvaka Juventusa u subotu, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Manchester Unitedom. Nakon toga će odigrati prvi derbi u sezoni protiv Real Madrida.

Linker
19. travanj 2024 02:14