REUTERS
VELIKE PROMJENE

SPREMA SE NEZAPAMĆENA ČISTKA U MANCHESTERU Za Guardiolu nema nedodirljivih: Čak 18 igrača napušta slavni klub!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2017. 12:56

Sljedećeg ljeta u Manchester Cityju dogodit će se velike promjene. Pep Guardiola nakon neuspješne debitantske sezone na klupi navodno sprema čistku u svlačionici jer je nezadovoljan kadrom kojeg je naslijedio, a na popisu igrača za 'odstrel' nalaze se prema napisima otočkih medija čak 18-orica.

Igrači koji se prvi nalaze na udaru su Yaya Toure, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Bacary Sagna, Jesus Navas, Gaël Clichy i malo poznati Tosin Adarabioyo. Svim navedenima istječe ugovor, a zasad ne postoje naznake da bi ijednom od njih moglo biti ponuđeno produljenje. Također, pogleda li se cjelokupni roster Cityja, vidi se da su neke od zvijezda poput Joea Harta (Torino), Samira Nasrija (Sevilla) ili Eliaquima Mangale (Valencia) na posudbama, baš kao i Wilfried Bony i Jason Denayer. Guardiola nije njihov fan i za vjerovati je da će savjetovati klubu da se na njima pokuša zaraditi kako bi se dovela željena pojačanja.

Igrači poput Fernanda, Kelechija Iheanacha i Fabiana Delpha su u drugom planu, kapetan Vincent Kompany je stalno ozlijeđen, a Aleksandar Kolarov pao je u nemilost nakon slabe partije protiv Monaca u Ligi prvaka. Šlag na tortu bio bi i eventualni odlazak Sergija Agüera, sjajnog argentinskog napadača kojem je španjolski stručnjak već u nekoliko navrata pokazao da nije nezamjenjih šaljući ga na klupu.

Guradiola na popisu željenih pojačanja ima mnoge sjajne igrače, ali ostaje vidjeti koga će uspjeti dovesti. Antonio Rudiger, Leonardo Bonucci, Joe Luis Gaya, Joshua Kimmich, Dele Alli samo su neki od igrača koje bi Španjolac volio vidjeti u svojoj momčadi. Ukoliko se obistini njegova želja da proda igrače na koje ne računa u blagajni bi mu se skupilo više od 300 milijuna eura za pojačanja. Ostaje za vidjeti hoće li mu se želje ostvariti...

Linker
26. travanj 2024 15:20