Reuters / Anthony Devlin / REUTERS
OSTVARENJE STARE ŽELJE

SPREMA SE TRANSFER ZA KNJIGE REKORDA Fantastični vratar stiže Hrvatima i ispisuje povijest: Pola posla već je obavljeno...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2017. 19:55

Vratar Manchester Uniteda David De Gea postigao je usmeni dogovor sa sadašnjim klubom oko prelaska u Real Madrid (za kojeg igraju Modrić i Kovačić, reprezentativci Hrvatske) ovo ljeto.

Pola posla je tako već obavljeno, a De Gea je bio blizu transfera u Madrid i u ljeto 2015. godine, ali je propao u zadnji trenutak zbog problema s papirologijom. Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho će tako posegnuti za novim rješenjem, nekoliko je imena u igri, poput Oblaka i Donnarumme, a uvjet za transfer De Gee bi mogli biti i Alvaro Morata te James Rodriguez. Naime, Mourinho ima namjeru dovesti ofenzivni tandem na Old Trafford te bi upravo oni mogli biti važni u cijeloj priči.

Španjolski 26-godišnji golman je jedan od najboljih na svijetu i ključan je igrač engleskog kluba, a iako nije sigurno koliko će iznositi odšteta, pretpostavlja se da bi ona trebala biti 70 milijuna eura. Ako se to zaista ostvari, De Gea će postati najskuplji vratar svih vremena: rekord zasada drži Gianluigi Buffon koji je iz Parme prešao u Juventus za 53 milijuna eura 2001. godine.

Linker
20. travanj 2024 08:28